kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Toplantıda Mehmet Şimşek ilk konuşmayı yaptıktan sonra söz alan TİM, TÜSİAD, TOBB yöneticileri sert eleştirilerde bulundu. Eleştirilerin ardından konuşan Bakan Şimşek, "Aslında bu konuşmalar basına açık bölümde yapılmayacaktı" çıkışında bulundu.

Makro verilerde bozulma var dalgalanmayı ciddiye alın

Yatırım ortamını iyileştirme toplantısı, TOBB, TİM, TÜSİAD'ın eleştiri toplantısına dönüştü. Örgüt temsilcileri Bakan Şimşek nezdinde hükümeti "Dalgalanmayı ciddiye alın, büyümede acil tedbir" diyerek uyardı..
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Toplantısında, TOBB, TÜSİAD, TİM ve YASED'den ekonominin gidişi konusunda sert uyarılara maruz kaldı. Patronlar, Şimşek'e; makro ekonomide bozulma yaşandığı, küresel dalganın ciddiye alınması, büyüme konusunda acil tedbirler gerektiği, doğrudan yatırım için çaba gösterilmesi uyarısında bulundu. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Toplantısında, TOBB, TÜSİAD, TİM ve YASED'den ekonominin gidişi konusunda uyarı aldı. Patronlar, Şimşek'e; makroekonomide bozulma yaşandığı, küresel dalganın ciddiye alınması, büyüme konusunda acil tedbirler gerektiği, doğrudan yatırım için çaba gösterilmesi uyarısında bulundu.

ŞİMŞEK'TEN PEMBE TABLO
Açılışta konuşan Devlet Bakanı Şimşek, hükümetin elde ettiği makroekonomik başarıların altını şu cümlelerle çizdi: "Özel sektör yatırımlarının artırılması amacıyla yatırım ortamının iyileştirilmesine büyük önem veren hükümetimiz, Türkiye'yi yatırımlar açısından bir cazibe merkezi haline getirmeye kararlı. Türkiye'nin cazibe merkezi haline gelmeye başladığı son yıllarda ticaret ve yatırımlarda yaşadığımız rekor düzeyindeki gelişmelerde de kendini göstermektedir. Sağladığı güven ve istikrar ortamı ile Türkiye, bölgesinde yatırım merkezi olma yolunda ilerlemektedir."