kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rekabet disiplin kazandı

Liberty Sigorta Genel Müdürü Dr. Mustafa Akan, 2007'de sigorta sektöründe rekabetin nispeten disiplin kazandığını, ancak 2008'de prim ödeme sürelerinin biraz daha uzayabileceğini belirtti..
Liberty Sigorta Genel Müdürü Dr. Mustafa Akan, 2007'de sigorta sektöründe rekabetin biraz daha disiplin kazandığını söyledi. Geçtiğimiz yıl çıkan Sigortacılık Yasası ve buna bağlı yönetmeliklerin, sektörün gelişimini önemli ölçüde etkilemeyeceğini ifade eden Akan, 2008'de prim ödeme vadelerinin uzayabileceğine dikkat çekti. Akan, 2008'de bireysel sigortalarda yoğunlaşacak rekabet ortamı ve Liberty Sigorta'nın izleyeceği politika konusunda şunları söyledi:

TEKNIK KÂRIN ÖNEMİ
"2007'de rekabet zaten bireysel sigortalarda daha yoğundu. Bu durum devam edecektir. Biz de, Liberty Sigorta olarak bireysel işlerde yoğunlaşma stratejisini benimsemiş bir şirketiz ve bireysel anlamda bütün branşlara önem vereceğiz." Mustafa Akan, "Kaskoda teknik kârlılık bu yıl geçtiğimiz yıllara göre daha iyi bir seyir izledi. Önümüzdeki yıl bu kârlılık kısmen serbest olan trafikte de yaşanır mı?" şeklindeki sorumuzu şöyle yanıtladı: "Şirketler artık kasko ve trafikte kar etmenin şart olduğunu, uzun vadede karlılığın teknik karlılıkla mümkün olabileceğini anlamış olmalılar. Bu nedenle aynı karlılık anlayışının trafik branşında da devam edeceğini beklemekteyiz." Önümüzdeki yıl sigorta branşlarında yaşanması olası gelişmelere de değinen Mustafa Akan, "Ekonominin yavaşlamasının beklenmesi ve ABD ve Avrupa'da mali krizin tam boyutlarıyla ortaya çıkmış olmaması Türk sigorta sektörünü olumsuz etkileyebilir. Kasko ve trafik sigortaları daha da önem kazanabilir" dedi.

VADELER UZAYABILIR
Dr. Mustafa Akan 2007'de sigorta sektöründe yaşanan gelişmelerle ilgili olarak da, "2007'de Sigortacılık Yasası'nın çıkması dışında önemli bir değişiklik olmadı. Ancak rekabetin biraz daha disiplin kazandığını düşünüyorum" dedi. Liberty Sigorta Genel Müdürü Akan, sektörün prim üretimi ve 2008 yılı beklentileriyle ilgili olarak şunları söyledi: "Sektörün dokuz aylık rakamları itibarıyla istenilen prim seviyelerine gelindiği anlaşılmaktadır. Liberty Sigorta olarak prim üretim hedeflerimizi tutturacağız. 2008'de sektörü gözle görülecek şekilde etkileyecek bir gelişme beklemiyorum. Ancak prim ödeme vadeleri biraz daha uzayabilir."