kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kriz sürer biz sınırlı düzeyde etkileniriz'

Ankara'da günün bir diğer önemli toplantı da Ekonomik Değerlendirme Kurulu'ydu. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Kuruldan, son 5 yılda yapılan reformların Türkiye ekonomisinin şoklara karşı direnebilme kabiliyetini arttırdığı sonucu çıktı. Başbakan Erdoğan, dün ekonomi kurmaylarıyla 7 saat süren bir toplantı yaptı. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen ve Mehmet Şimşek'in yanı sıra Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da katıldığı toplantıda Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Şaban Dişli, Reha Denemeç, Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve bazı milletvekilleri de hazır bulundu. Toplantıda, küresel dalgalanmanın Türkiye'ye olası etkileri, yurtiçi ve dışındaki ekonomik gelişmeler değerlendirildi. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada, şu tespitler sıralandı:

* EKONOMİ GÜÇLENDİ: Türkiye ekonomisi, izlenen politikalar sonucunda istikrara kavuştu. Küresel ve yerel şoklara direnebilme kabiliyeti kazandı. Bu kazanımlar, dalgalanmaların Türkiye'ye yansımalarının sınırlı kalmasında etkili olacak.

* KRİZ SÜRECİ DEVAM EDECEK: ABD konut piyasasındaki sorunlar ve bu sorunların kredi piyasalarına yansımasının süreceği tahmin ediliyor. Kredi koşullarının sıkılaşması ve risklerin yeniden fiyatlandırılması süreci küresel ekonomide büyümenin yavaşlamasına yol açabilir.

* ETKİ DOĞAL KARŞILANMALI: Küresel ekonomide yavaşlama ile kredi koşullarının sıkılaşmasının, Türkiye ekonomisine yansımaları doğal karşılanmalı.