kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kayak merkezleri doldu taştı yatırımcı bölgesel tatil istedi

Meltem ERSOY - EKONOMİ
Türkiye'yi etkisi altına alan kar, yarıyıl tatiliyle birleşince kayak merkezlerinde şubat ayının 11'ine kadar yer kalmadı. Kara kış, kayak malzemeleri satışlarını da geçen yıla göre yüzde 50 oranında artırdı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kayak merkezleri doldu taştı yatırımcı bölgesel tatil istedi
Türkiye'ye etkisi altına alan kara kış, yarıyıl tatili ile birleşince; geçen yıl gelmeyen soğuklar nedeniyle yüzü gülmeyen kış turizmcilerini memnun etti. Uludağ, Kartalkaya, Kartepe, Sapanca, Erciyes, Palandöken, Sarıkamış gibi kayak merkezlerinde otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, "Tüm kayak merkezlerimiz ağzına kadar dolu" diye konuşurken, özellikle İstanbul ve Ankara'yA yakın tesislerin yoğun rağbet gördüğünü dile getirdi.

RUSYA'DAN DİREK UÇUŞ
Doğuda bulunan tesislere Rusya'dan talep geldiğini anlatan Bayındır, buralara Rusya'dan direk uçuş koyan tur operatörlerinin olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Tur operatörlerinin kışın da çalışması için daha aktif olması lazım. Bu anlamda Rus pazarının çok iyi değerlendirilmesi lazım. Bu pazar kış turizmine kaydırılırsa çok iyi olur sektör için." Bayındır ayrıca, yarıyıl tatilinin Türkiye'nin farklı bölgelerinde farklı tarihlerde uygulanması önerisinin de kış turizmine yardımcı olacağını söyleyerek, "Eğer Türkiye'yi üçe bölüp 15 günlük yoğunluğu 45 güne yayabilirsek bundan herkes istifade eder" dedi.

11'İNE KADAR YER YOK
Bu önerinin kış turizmine getireceği olumlu etkiye işaret eden bir diğer isim de Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Seçim Aydın. Sadece turizm sektörü değil, taşımacılık gibi pek çok diğer sektör için de bu sistemin yararlı olacağını söyleyen Aydın, bu kışın da turizm yatırımlarını artıracağı görüşünü aktardı. "Geçen sene doğru düzgün kış olmadığı için kar makinaları ile çalışan tesislerde bu yıl ayın 11'ine kadar yer yok" diye konuşan Aydın, gelecek senelerde yatırımcıların daha fazla kış turizmi yatırım yapmasının beklendiğini sözlerine ekledi.