kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Madonna 72 milyon $'la en çok kazanan kadın star oldu

Madonna bir yılda 72 milyon dolarlık kazancıyla, bütün rakiplerine büyük fark attı. 'Skandallar kraliçesi' Britney Spears ancak 8 milyon $ kazanabildi..
Dünyanın en çok para kazanan kadın şarkıcısı 72 milyon dolarlık yıllık geliriyle Madonna oldu. Forbes dergisinin haberine göre Madonna haziran 2006-2007 süresi zarfında edindiği 72 milyon dolarlık geliriyle en yakın rakibi olan Barbra Streisand'a 12 milyon dolarlık bir fark attı. 49 yaşındaki Madonna bu gelirinin büyük bir kısmını Confessions tour adlı dünya turnesiyle elde etti. Madonna'nın diğer gelir kaynakları sattığı albümler, H&M'le yaptığı antlaşma, NBC televizyonuna sattığı konser yayını ve Live Nation adlı şirketle imzaladığı 10 yıllık albüm antlaşması gösterildi.

300 DOLARI GÖZDEN ÇIKARDILAR
Listede 2. sırada yer alan 60 yaşındaki Barbra Streisand 60 milyon dolarlık gelirinin büyük çoğunluğunu 2000 yılında müziğe veda ettikten sonra yeniden başladığı konserlerden elde etti. Streisand, ayrıca kırılması zor bir rekor elde etti. Streisand'ın bir konseri seyretmek isteyen bir izleyici ortalama 300 doları gözden çıkardı. Bundan önceki rekorlardan bir tanesi Rolling Stones'un 137 dolarlık bilet ortalamasıydı.

BRİTNEY SPEARS 14. SIRADA
En çok para kazanan ilk 20 kadın şarkıcının 420 milyon dolar kazandığı bir yıl zarfında Celine Dion 45 milyon dolarla üçüncü sırada yer aldı. Dion da gelirini diğer rakipleri gibi konserlerden elde etti. Celine Dion'u Kolombiyalı şarkıcı Shakira izledi. Shakira bir yıl içinde 98 konser verdi ve 38 milyon dolar kazandı. Amerika basının 'skandallar kraliçesi' lakabı taktığı Britney Spears ise 8 milyon dolarlık geliriyle listede ancak 14. sırada kendine yer bulabildi.
Haberin fotoğrafları