kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Aziz Yıldırım

El Maktum'a "Yıldırım" destek!

ERHAN ÖZTÜRK
Liman kurmak için Kocaeli Yarımca'da aldığı arazideki yasal izinleri bir türlü çözemeyen Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketi Dubai Ports'un imdadına Fenerbahçe Başkanı Yıldırım yetişti..
Liman kurmak için Kocaeli Yarımca'da satın aldığı arazideki yasal izinleri bir türlü çözemeyen Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketi Dubai Ports'un imdadına Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Yıldırım yetişti. Yıldırım'ın şirketi Maktaş'ın taşeronlar aracılığıyla inşaatını yapmaya başladığı limanda, Dubai Ports yetkilileri, Yıldırım'ın bürokratik işlemlerde yardımcı olduğunu belirtti. Evyap'ın liman yapmak için aldığı ancak daha sonra 82 milyon dolara Erdemir'e sattığı Yarımca arazisinde son günlerde hareketlilik arttı. 2005'te arazinin yüzde 50'sini 105 milyon dolar vererek alan Dubai Ports, gerekli izinleri almak için harekete geçti. Genelkurmay, Ulaştırma, Bayındırlık ve Çevre Bakanlıkları, Denizcilik Müsteşarlığı, Kocaeli Valiliği ve Körfez Belediyesi'nin de bulunduğu 7 kurumdan izin için uğraşan Dubai Ports, Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu için uzun süre çaba harcadığı öğrenildi.

YILDIRIM DEVREYE GİRDİ
ÇED raporunun bir türlü çıkmaması nedeniyle planlanan şekilde inşaata başlayamayan Dubai Ports'un, imdadına Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım yetiştiği öğrenildi. Dubai Ports yetkilileri, bürokratik işlemler konusunda 'yardımcı' olduğunu söyledikleri Aziz Yıldırım'ın Dubai Ports Genel Müdürü Robert Walker ile birlikte limanla ilgili ilçe kaymakamı, belediye başkanını ziyaret etmesi de şirkete 'yardımcı olduğu' bilgisini destekler nitelikte. Ayrıca Yarımca arazisindeki inşaatı yerinde izleyen SABAH, Aziz Yıldırım'ın şirketi Maktaş'ın taşeronlar aracılığıyla limanda köprü ve üst geçit inşaatına başladığı liman inşaatının üstgeçidinin yapıldığını gözlemledi. Yıldırım'ın sık sık bölgeye giderek gelişmeleri yerinde takip ettiği belirtilirken bin 200 konteyner kapasiteli liman inşaatının tamamı 2008'de bitirilmesi hedeflendiği kaydediliyor. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Dubai Ports Genel Müdürü Walker'ın yardımcısı Eda Gençarslan, Aziz Yıldırım'ın liman işletmesine ortak olup olmadığıyla ilgili sorumuza, "Aziz Yıldırım bize bürokratik konularda yardımcı oluyor. Ortaklıkla ilgili henüz kesinleşmiş birşey yok. Ancak olabilir" diyerek Yıldırım'ın desteğini doğruladı.

İZİNLER BİTMEDİ
Bazı izinlerin henüz kesinleşmediğini belirten Gençarslan, gelişmelerle ilgili basına sadece Dubai'de bulunan merkezin açıklamaya yetkili olduğunu belirterek detay vermek istemediğini söyledi.
Haberin fotoğrafları