kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlk ilişkide kanama olmaması normaldir

DR. CEM KEÇE
Ülkemizde kızlık zarına gereğinden fazla önem verilir ve kanama olması bekaretin kanıtı olarak görülür. Oysa, normal şartlarda kızlık zarı delinmez, yırtılmaz ve kanamaz!..
İlk birlikteliğimde kan gelmedi fakat erkek arkadaşım bana inanmadı. Ne yapmam lazım? Onu nasıl ikna edebilirim? Kızlık zarım bozulmamış olabilir mi? Semahat D./Kocaeli

Vajina esneyebilen, genişleyebilen ve uzayabilen bir organdır. Normal şartlar altında normal bir kızlık zarı kanamaz, delinmez, patlamaz, yırtılmaz, bozulmaz! Cinsel ilişkide ağrı ve acı yapmaz. Yani ilişki sırasında rahatsanız, kendinizi kasmazsanız ilk gece de yüzüncü gece de ağrı, acı ve kanama olmaz.

ANORMAL OLMADIĞINI ANLATIN
Çünkü vajinanın görevi, penisi içine almak ve neslin devamını sağlamaktır. Vajina bu görevini yaparken neden sorun yaşansın? Kızlık zarı vajina girişinin kenarında doğuştan delik olan esnek bir yapıdır. İlişki sırasında kızlık zarında hafif bir açılma olur. Aslında kanama olmaması normalde beklenen bir durumdur. Ancak ne yazık ki ülkemizde kızlık zarına gereğinden fazla önem verilmekte ve yanlış bir şekilde kanama olması bekaretin bir kanıtı olarak görülmektedir. Kanama olmamasının normal olduğunu erkek arkadaşınıza anlatın. Yine de size inanmıyorsa o zaman ilişkinizi gözden geçirmenizde fayda var.
Haberin fotoğrafları