kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Danıştay'dan türban davasına ret

ANKA
Yeni Haber
Üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına ilişkin yasal düzenleme çabaları sürerken Yüksek Yargı bir kez daha "Üniversite sınavına başı açık girilir" dedi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, kılık-kıyafet kurallarına uymadığı için üniversite sınavı iptal edilen öğrencinin velisinin açtığı davayı reddetti. Kurul, ÖSS Kılavuzun'da yer alan "sınava başı açık olarak girilir" şeklindeki düzenlemenin iptal istemini de reddetti.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 17 Haziran 2001 tarihinde Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) giren bir öğrencinin velisinin, "sınavda kılık-kıyafet kurallarına uymaması" nedeniyle çocuğunun sınavının iptal edilmesine ilişkin işlemin iptal istemini reddeden Danıştay 8'inci Dairesi'nin kararını görüştü.

Kurul, ÖSS Kılavuzun'da yer alan "sınava başı açık olarak girilir" şeklindeki düzenlemenin iptal istemini de ele aldı. Kurul, Danıştay 8'inci Dairesi'nin daha önce verdiği karara uyarak hem sınavın iptaline ilişkin işlemin iptali, hem de klıvuzdaki ifadenin çıkarılmasına ilişkin talebi reddetti.