kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nesrin Ünal, "Mezun olan türbanlılar kamuda çalışamayacağı için özel işyeri sayısı artmalı" diyor.

'Taktığım başörtüsü'

Uğur BECERiKLi / ANKARA
Başörtüsü tartışmalarına örnek gösterilmesine şaşırmadığını belirten eski MHP milletvekili Ünal, "Anadolu insanı başını böyle bağlıyor. Benim taktığım türban değil, başörtüsü" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Taktığım başörtüsü'
MHP'lilerin "çene altı" türban bağlamaya örnek gösterdiği eski MHP Antalya Milletvekili Nesrin Ünal, 1999'da TBMM'ye girmişti. Aynı dönemde Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilen Merve Kavakçı, Genel Kurul salonuna türbanıyla girip büyük tepki alırken, Ünal, Meclis'e girişte başörtüsünü çıkarıp, dışarıda takmıştı. Ünal, daha sonra partisinin seçimi kaybetmesiyle siyasetten uzaklaştı ve doktorluk mesleğine döndü. Ancak başörtüsü nedeniyle kamuda değil özel bir klinikte doktorluk yapıyor.

'SORUN TÜRBAN DEĞİL, İŞSİZLİK'
Üniversitelerde yaşanan türban sorununun çözümü için AKP ve MHP'nin bir araya gelmesinden memnuniyetini dile getiren Ünal, bu uzlaşmanın türban taraftarları ile türbana karşı olanlara da örnek olmasını istedi. "İki taraf da artık konuyu germesin, orta bir yolda buluşsunlar" diyen Ünal, başörtüsü nedeniyle öğrencilik yıllarında kendisinin de sıkıntı yaşadığını söyledi. Anadolu kadını çene altından bağladığı için kendisinin de başörtüsünü böyle bağladığını belirten Ünal, "Üç çocuğu olan, evinde ev hanımı işyerinde doktor olan bir insanım. İslam alimi değil, dahiliye uzmanıyım. Örtünme şeklini belirleyemem ama bizim örtünme alışkanlığımız böyle" dedi. Türkiye'de en büyük sorunun türban değil işsizlik ve ekonomik sorunlar olduğunu belirten Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Taraflar cepheleşip bunu tartışacaklarına, orta yolda buluşmalı ve işsizliği tartışmalı. Bu iş daha fazla tartışılmadan bitirilmeli. Türkiye'de gençlerin büyük bir işsizlik sorunu var. Başörtülü kızlar okuma hakkını elde edip okulu bitirdikleri zaman ne olacak? Nerede çalışacaklar? Kamuda çalışamayacaklarına göre özel işyeri sayısı artmalı. Bu ise ekonominin iyi gitmesiyle olur. Ben başörtümle özel bir klinikte dahiliye doktoru olarak çalışabiliyorum. Asıl bu noktaya dikkat etmeleri gerekiyor."