kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Terörde sivil işbirliği için ABD kadın diplomat atadı

Bülent AYDEMİR - ANKARA
Türkiye ile ABD arasında "anlık istihbarat paylaşımı" mekanizmasının sivil ayağı da tamam. ABD, mekanizmanın başına kadın diplomat Carol Raynolds'u atadı..
Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisinde kararlaştırılan ve Kuzey Irak'a hava operasyonlarıyla somut sonuçlarını ortaya koyan Türkiye ile ABD arasındaki anlık istihbarat paylaşımı ve terörle mücadele işbirliği mekanizmasının sivil ayağı da kuruldu. ABD, kadın diplomat Carol Raynolds'u Terörle Mücadele Bölgesel Koordinatörlüğü'ne sessiz sedasız atadı. Böylelikle, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ve muhatabı ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı James Cartwright'ın yürüttüğü mekanizmanın yanı sıra sivil bir mekanizma da devreye girmiş oluyor. Birim, ABD Büyükelçiliği bünyesinde bir müsteşarlık gibi görev yapacak. Raynolds görevine başlar başlamaz, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu ve sivil muhataplarıyla temasa geçti. Raynolds, Bölgesel Koordinatör sıfatıyla; Irak, İran, Suriye ve diğer bölge ülkelerindeki gelişmelere anlık refleks gösterecek ve bilgi paylaşımını, temas trafiğini yürütecek.

KADÜK OLMUŞTU
Edip Başer'in istifasının ardından Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi olarak görevlendirilen Büyükelçi Rafet Akgünay, daha sonra istifa eden ABD'li muhatabı Ralston ile bir türlü biraraya gelememişti. Mekanizma Ralston'un istifasıyla kadük olmuştu.