kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rektörler "türban" gündemiyle yarın toplanıyor

Yeni Haber
AKP ve MHP'nin, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına dönük anayasa değişiklik teklifi yarın TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülürken Üniversitelerarası Kurul da(ÜAK) OTDÜ'de olağanüstü toplanacak.

AKP ve MHP kurmaylarının türban konusundaki Anayasa değişikliği önerilerini görüşmek üzere TBMM'de bir araya gelmesi ve Anayasanın "Kanun önünde eşitlik" başlıklı 10. maddesi, "Eğitim ve öğretim hakkı ve ödevi" başlıklı 42. maddesi ve Yükseköğretim Kanunu'nun ek 17. maddesi üzerinde yapılacak değişiklik konusunda mutabakata varması üzerine ÜAK olağanüstü toplanma kararı aldı. ÜAK, yarın saat 10.30'da ODTÜ'de toplanacak.

Aynı saatlerde de Başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifi de yarın TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek.

ÜAK Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, "üniversitelerdeki kılık ve kıyafet sorunu" gündemi ile toplanacaklarını söyledi. Akaydın, "Türbanın serbest bırakılmasının sonucunda neler olacağını defalarca söyledik. Bu Laik Cumhuriyet'in 'Laiklik' maddesinin içinin boşaltılma çalışmasından başka bir şey değildir. Bu bir karşı devrim çabasıdır. Bir kırılma noktası olacaktır" açıklamasında bulunmuştu. (ANKA)