kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Adrese teslim uyuşturucu!

Yeni Haber
Ankara'da kargo şirketleri aracılığıyla Diyarbakır'dan esrar gönderen bir şebeke çökertildi. Balyoz adlı operasyonda yaklaşık 30 kilo esrar maddesini pazarlayan 10 kişi ve kullanıcı 9 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu bazı kişilerin Ankara'ya uyuşturucu madde getireceklerini belirledi. Uyuşturucu maddenin kargo ile Diyarbakır'dan Ankara'ya gönderileceği bilgisini alan ekipler, kargo şirketlerinde yaptıkları araştırma sonucu gönderilen uyuşturucuları buldular.

İlk olarak kargonun üzerinde adı yazılı kişiyi gözaltına alan ekipler, daha sonra bu kişinin ifadesi doğrultusunda soruşturmayı derinleştirdiler. Ankara genelinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda toplam 19 kişi gözaltına alındı.

Kargo içerisinde ve zanlıların üzerlerinde yapılan aramalarda toplam 29 kilo 500 gram Hint keneviri bitki kırıntısı ile 12 gram toz esrar maddesi ele geçirildi.

Tolga S., Çağrı T., Oytun K., Melis G., Erkan Ç., Can E., Murat A., Gültekin K. ile Gürkan T. isimli uyuşturucu madde kullandıkları tespit edilen kişiler haklarında yasal işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Uyuşturucu organizasyonu kuran Oktay E., Mesut K., Mustafa G., Murat E., Emre K., Kemal K., Abdülkadir D., Mustafa B., Orçun F. ve Mehmet Şirin K. adlı zanlılar ise ''suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, esrar maddesi elde edilen Hint Keneviri bitki kırıntısı ve toz esrar maddesi temin etmek, nakletmek bulundurmak ve kullanmak'' suçlarından adliyeye sevk edildiler.

Emniyet yetkilileri ele geçen uyuşturucuyla ortalama 10 bin kişinin zehirlenebileceğini ifade ettiler.

(ANKA)