kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kar yolları vurdu, soba ve doğalgaz 7 can aldı

Şiddetli kar ve tipi nedeniyle, Aksaray'da 6 yolcu otobüsü mahsur kaldı. Lodos sonucu sızan gazdan 7 kişi hayatını kaybetti. Gaziantep'te bir kişi donarak öldü..
Yurt genelinde yoğun kar yağışı ve soğuk hava hayatı felç etti. İstanbul'da korkulan şiddette yağmayan kar, özellikle Doğu Anadolu'da yolları kapattı, pek çok araç hatta kurtarma ekipleri mahsur kaldı. Kötü hava koşulları sonucu soba ve şofben zehirlenmeleri de 7 cana mal oldu.

* ADANA'DA 20 gün önce Hac'dan dönen Sami Erçandırlı (74) ile eşi Necla Erçandırlı (72) şofbenden sızan gazdan zehirlenerek can verdi.

* KAYSERİ'DE Rukiye Koçyiğit (35), Asiye Canıtez (50) ve Fatma Badem (61) isimli vatandaşlar, şiddetli lodos nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazı sonucu öldü. Yurt genelinde 390 kişi sobadan zehirlendi.

* SİVAS'TA Mustafa Yılmaz (44) ve 5 yaşındaki kızı Melek, doğalgaz zehirlenmesi sonucu yaşamlarını yitirdi.

6 OTOBÜS MAHSUR KALDI

* AKSARAY-NEVŞEHİR
karayolunda, dün sabah buzdan kayarak kaza yapan bir kamyona arkadan gelen bir yolcu otobüsü çarptı. 6 yolcu otobüsü bölgede mahsur kaldı. Yolcuların bir kısmı kurtarılıp otellere yerleştirildi.

* MANİSA'DA 9 ve 10 yaşlarındaki 46 izci öğrenciyi Spil Dağı'na götüren İhsan Aslan'ın (50) kullandığı otobüs, yoğun kar yağışı ve tipiye yakalandı. Jandarma ekipleri izcileri kurtarırken, AKUT ekipleri donmak üzere olan sürücüye son anda ulaştı.

* GAZİANTEP'TE yol kenarında hareketsiz bir şekilde bulunan kişi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 40- 50 yaşındaki kişinin donarak hayatını kaybettiği belirtildi.

* MUŞ'UN Bulanık ilçesinde, tipi yüzünden yolda mahsur kalan aynı aileden 4 kişi kurtarıldı.

* SİVAS'TAN Antalya'ya gelen otobüs Alacabel mevkisinde buzlanma nedeniyle kaydı. 55 yolcusuyla mahsur kalan otobüs Karayolları ekiplerince kurtarıldı. Sivas'ın Gürün ilçesinde hamile bir kadını hastaneye götüren minibüs kapanan yolda mahsur kaldı. Ekiplerce kurtarılan kadın hastaneye kaldırıldı.

* GÜMÜŞHANE, Afyonkarahisar ve Kayseri'de engelli memurlar dün ve bugün idari izinli sayılacak.
Haberin fotoğrafları