kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Eşini çocuklarının önünde öldürdü

Deniz DERİN SABAH
Salih A. boşanmak isteyen eşi Serpil'i 16 yerinden bıçakladı. İki çocuğu "Baba n'olur yapma" diye yalvardı ancak o, eşinin boğazını vahşice kesti..
İki çocuk annesi genç kadın, kendisinden 8 yaş büyük kocası tarafından çocuklarının gözü önünde 16 yerinden bıçaklanıp, boğazı kesilerek öldürüldü. 13 yıl önce büyük aşkla başlayan bir evlilik, pazar günü, öfkeli bir tartışmanın ardından kıskançlık krizine giren kocanın saçtığı vahşetle son buldu. Biri 9 diğeri 10 yaşında iki küçük kardeşin gözleri önünde yaşanan korkunç olay iddialara göre şöyle gelişti;

KAÇARAK EVLENMİŞTİ
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Serpil A. (30), henüz 17 yaşındayken gönlünü, kendisinden 8 yaş büyük Salih A.'ya kaptırdı. Bir restoranda garson olarak çalışan A.'yla evlenmesine ailesi razı gelmeyince genç kız, kaçarak evlendi. Tüm itirazlara rağmen sevdiği adamla hayatını birleştiren Serpil, tam bir yıl rüya gibi günler geçirdi. Ancak bir yılın sonunda eşi, işsiz kaldı. Ekonomik sıkıntılar yaşanırken Serpil, bir yıl arayla 2 çocuk dünyaya getirdi. Serpil, hem çocukları, hem de parasızlıkla baş etmeye çalışırken, çalışmak istemeyen eşi, kendini alkole verdi. Mutlu günleri geride kalan Serpil, yaşadıklarına daha fazla dayanamadı ve evliliğini bitirmeye karar verdi. Ancak Salih A., boşanmaya yanaşmadı. Hatta eşini "Boşanırsan çocukları gözümü kırpmadan öldürürüm" diye tehdit etmeye başladı. Tehditleri nedeniyle yıllarca eşine boşanma davası açamayan genç kadın, yaşadıklarını içine atıp, hayatını sürdürdü.

"ALDATIYOR MUSUN?"
Serpil, pazar gecesi Küçükçekmece Tepeüstü mahallesindeki evinde eşine işe girmesini ve alkolü bırakmasını söyledi. Bunun üzerine çift, tartışmaya başladı. Bu sırada genç kadın bir kez daha "Boşanacağım" dedi. Öfkeden deliye dönen Salih A., koşarak mutfağa gidip bir bıçak aldı. "Yoksa beni aldatıyor musun" diye bağırmaya başlayan koca, çocukları B. (10) ve G.'nin (9) gözü önünde eşini 16 yerinden bıçakladı. Bununla da yetinmeyip, boğazını keserek öldürdü.

POLİSE TESLİM OLDU
Olayın ardından Küçükçekmece Polis Merkezi'ne teslim olan Salih A. (38), çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Serpil ise pazartesi günü Küçükçekmece'de gözyaşları içinde toprağa verildi. Anneleri, babaları tarafından gözleri önünde öldürülen kardeşlere aynı yerde oturan anneanne Sultan Yılmaz sahip çıktı. Kızının tek hatırasının çocukları olduğunu söyleyen Yılmaz, "Kaçarak evlendiler. İlk yıl her şey güzeldi. Daha sonra içki içmeye başladı, çalışmıyordu. Mutlu günleri geride kaldı. Kızımı içip içip dövmeye başladı. Son iki aydır da kızıma göz açtırmıyordu. Serpil'im boşanmak istedi. Ama çocukları öldürmekle tehdit etti. Böyle bir şey olacağı belliydi. Ancak çocuklara zarar verir korkusuyla kimseye şikâyet edemedik. En sonunda kızımın canını aldı" diye gözyaşı döktü.

"BABAM BİZİ İTTİ"
Küçük kardeşler de olay anını "Annemle tartışmaya başladılar. Sonra mutfaktan bıçak aldı geldi. Biz engel olmaya çalıştık ama annemi bıçakladı ve öldürdü. Annem kanlar içinde kaldı" diye anlattılar.
Haberin fotoğrafları