kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

THY'de çılgın âşık sevdiği kızı rehin aldı

Cevdet ÖZDEMİR-Deniz DERİN SABAH
THY'de özürlü kadrosunda çalışan Zafer Çakmak, âşık olduğu pastane çalışanı kızı rehin aldı ve masaya kelepçeledi. Çakmak, polisin 2.5 saatlik uğraşları sonucu teslim oldu..
Türk Hava Yolları'nda özürlü kadrosunda çalışan Zafer Çakmak, firmanın kafeterya bölümüne Bakırköy Zeynel Pastaneleri'nden pasta getiren Muazzez M. isimli kızı aşkına karşılık vermediği için rehin aldı. THY Genel Müdürlüğü binasında iş geliştirme bölümünde özürlü kadrosunda yaklaşık iki yıldır çalışan Zafer Çakmak, şirketin kafeterya bölümüne pasta getiren Bakırköy Zeynel Pastaneleri'nde çalışanı Muazzez M. isimli kıza âşık oldu. İşe başladığı günlerde tanıştığı M. ile aralarında bir yakınlaşma olan Çakmak, son dönemlerde ise genç kıza âşık olduğunu açıklayıp, kendisiyle evlenmek istediğini söyledi. Ancak genç kız Çakmak'ın aşkına karşılık vermedi. Durum üzerine sinirlenen Çakmak, THY binasında genç kızı rehin aldı. Dün saat 14.30 sıralarında THY binasına günlük pasta teslimi için gelen genç kızı gören Zafer Çakmak, Muazzez M'nin arkasından bodrum katta bulunan kafeterya bölümüne geçti. Burada belindeki silahı çıkartan çılgın âşık, havaya bir el ateş ederek, kafeteryada bulunanlara "Burayı boşaltın" diye bağırdı. Kafeteryada bulunanlar hızla dışarı çıkarken Çakmak iki çalışanı da rehin aldı. Ancak bir süre sonra onları serbest bıraktı.

SİLAHI NASIL SOKTU?
Kafeteryada Çakmak ile aşık olduğu genç kız kaldı. Çakmak sevdiği kızı ise kendisinden kaçmaması için masaya kelepçeledi. İlk başta THY'nin özel g ü v e n l i k elemanları Çakmak'ı ikna etmeye çalışsalar da başarılı olamayınca durumu polise bildirdiler. THY binasına gelen çok sayıda polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Rehin alma olayına müdahale etmesi için THY'ye özel harekât kuvvetleri de geldi. Emniyet görevlileri yaklaşık 2.5 saatlik çalışma sonucunda genci ikna etmeyi başardı. Rehin alma olayının ardından genç kız Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Çakmak Yeşilköy Polis Merkezi'ne götürüldü. Çakmak'ın silahı binaya personelin aranmamasından faydalanarak içeriye soktuğu iddia edildi.
Haberin fotoğrafları