kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'da balıklar kıyıya vurdu - GALERİ

Yeni Haber
Kar suyunun İstanbul Boğazı'ndan akan suya karşması sonucu, balıklar kıyıya vurdu.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Olta atma derdinden kurtulan vatandaşlar sahillere akın ederek, gece yarısı kilolarca istavrit ve kefal tuttu. Balık meraklıları bu durumu, "Kar suyunun balıkların kulaklarına kaçmasıyla böyle oluyor" şeklinde açıkladı.

Gece ellerinde filelerle İstanbul Boğazı'nda sahile koşan vatandaşlar, zahmetsizce balık tutma keyfi yaşadı. Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar ve Beykoz sahillerine inen balık meraklıları, olta atmadan kısa süre içinde kovalarını balıkla doldurdu. Sersemce su yüzünde yüzmeye çalışan balıklar, kolayca tutulduğundan balık meraklıları gece boyunca birbiriyle yarıştı.

Bu durum özellikle gece çalışan taksicilerin işine yaradı. İş olmadığı için araçlarını yol üzerine park eden taksiciler bu geceki rızkını, kolayca tutulabilen balıklarla çıkardı. Taksicilerin yanı sıra, sahile vuran balık sürülerinden haberdar olan vatandaşlar da saatin bir hayli geç olmasına aldırış etmeden balığa hücum etti. Polis ekipleri de vatandaşlardan aldıkları aletlerle kendilerince bedava balığın keyfini yaşamaya başladı.

Bu arada kıyıya vuran balıkların zehirli olması ihtimali bazı vatandaşların kafasında soru işareti bırakırken, bazıları bu söylentilere, "Canlı balık zehirli olmaz" şeklinde cevap verdi. Balık meraklıları, balıkların kıyıya vurmasını ise şöyle açıkladı: "Her kar yağdığında böyle olur. Deniz suyuna karışan kar suyu balıkların kulaklarına karışınca onları sersemletir. Balıklar da kıyıya vurur."

CİHAN