kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık turu

Vitamin ve kalsiyum hapları hasta edebilir
ABD'DE yapılan çeşitli araştırmalar, vitamin ve kalsiyum hapları almanın zararlı olabileceğini ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, kalsiyum takviyesi için alınan haplar, kadınlarda kalp krizi riskini yüzde 50 oranında artırıyor. Vitamin hapları da erkeklerde ileri derecede prostat kanseri riskini artırarak "açıklanamayan ani ölüm" tehlikesi yaratıyor.

El yıkamak, ölümcül hastalıkları önleyebilir
Nijerya'daki Regina Ejemot Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, yeterince el yıkakamak, ishal ve benzeri ölümcül hastalıklara yakalanma riskini yüzde 30 oranında azaltıyor. Uzmanlar, gündelik hayatta sık sık el yıkama alışkanlığının geliştirilmesinin basit olduğu kadar etkili bir yöntem olduğunun altını çiziyor.

Soğuk havada spor yapmak daha yararlı
ABD'de yapılan yeni bir araştırma, soğuk havada spor yapmanın daha faydalı olduğunu ortaya çıkardı. Soğuk havanın kasların çalışması açısından daha etkili olduğunu belirten uzmanlar, "Bu aynı zamanda vücut sıcaklığının aniden artmasını engelleyerek kişinin daha güvenli spor yapmasını sağlıyor. Önemli olan üşümemek için kat kat giyinmemek" dedi.