kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye'nin ajandası agresif büyüme

Davos'da Dünya Ekonomik Forumu zirvesinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Türk iş dünyasının önde gelen temsilcileri, küresel ekonominin gidişatına yön veren liderlere ortak bir mesaj verdi: Türkiye'nin ajandası agresif büyümesini sürdürmektir..
Dünya Ekonomik Forumu toplantıları çerçevesinde Davos'ta düzenlenen Türkiye panelinde, dünyada yaşanan resesyon dalgalanmalarına rağmen ülke ekonomik ajandasının güçlü ve agresif büyüme olduğu mesajı verildi. Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye'nin son 5 yılda yapılan reformlar ile ekonomik, sosyal ve siyasal alanda önemli değişimler yaşadığını ve bu konuda güçlü bir momentum (hız) yakaladığını vurguladı. Babacan panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin komşuları ile istikrarlı, dostane bir ilişki içinde olmak istediğini, Yunanistan ile ilişkilerin her yıl daha ileri gittiğini, 49 yıl sonra ilk kez Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in Türkiye'yi ziyaret ettiğini, iki ülke arasında yeni bir dönemin açıldığını belirtti. Dışişleri Bakanı Babacan, Türkiye'nin Yunanistan ile ilişkilerini tümüyle normalleştirmeyi istediklerini söyledi.

AFRİKA'DA 10 BÜYÜKELÇİLİK
Irak'ta istikrarın sağlanmasını istediklerini, İsrail ile Filistin arasında yaşanan sorunların çözümüne yardımcı olmak istediklerini ifade eden Babacan, Türkiye'nin bu yıl Afrika'da 10 yeni büyükelçilik açmayı planladığını, aktif bir dış politika izleyeceklerini bildirdi. Dünyanın en büyük 17. ekonomisi olan Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisini olmayı planladığını kaydeden Babacan, Rusya'nın Türkiye'nin önemli bir komşusu olduğunu, Rusya'nın Türkiye açısından ikinci büyük ekonomik partneri olduğunu anlattı. Babacan, Türkiye'nin her yıl Rusya'dan önemli oranda doğalgaz aldığını, soğuk savaş sonrasında Rusya ile ilişkilerin geliştiğini söyledi.
Haberin fotoğrafları