kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Park için düelloda polis, mimarı vurdu

İsmet ACAR-Burhan KAZMALI SABAH
Aynı yere araç park etmek isteyen polisle otoparkçı mimar çatışmaya girdi. Polisin silahından çıkan iki kurşun mimarı öldürdü..
Yalova'da dün öğle saatlerinde yaşanan olayda, Bursa'nın Kestel ilçesinde görev yapan 12 yıllık polis memuru 32 yaşındaki Gökmen Erdem, kendisi gibi polis memuru olan eşi ve bir çocuğuyla birlikte Yalova'da oturan annesini ziyarete geldi. Bahçelievler mahallesindeki annesinin evine giden polis memuru, otomobilini evlerinin bulunduğu Fatih Caddesi üzerine park etmek istedi. Caddede boş bir yer bulan Erdem geri manevra yaparak aracı yanaştırmak üzereyken, asıl mesleği mimarlık olan ancak otopark işletmeciliği yapan 40 yaşındaki Hüseyin Turgut da kendi aracını aynı yere park etmeye kalkıştı. Bunun üzerine polis memuru ile otoparkçı mimar arasında boş yere kimin aracını park edeceği tartışması çıktı.

POLİS 5, MİMAR 4 KEZ ATEŞ ETTİ
Kavgada Hüseyin Turgut ve polis memuru Gökmen Erdem silahlarına sarıldı. İki öfkeli adam da birbirine ateş ederken, polisin silahından çıkan 5 kurşundan ikisi, mimarın başına ve ayağına geldi. Çatışma sonrasında ambulansla hemen Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan mimar kurtarılamazken, kendisine dört kurşun sıkılan ama yara almadan kurtulduğu belirtilen polis memuru da Yalova Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu.

AMCAOĞLU DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Mimar Hüseyin Turgut'un öldürüldüğü haberiyle birlikte eşi Ebru Turgut ve yakınları, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları ile siyasiler ve sivil toplum örgütlerinin bazı temsilcileri Yalova Devlet Hastanesi'ne akın etti. Burada, Turgut'un öldüğünü öğrenen eşi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Doğru Yol Partisi eski Yalova İl Başkanı Fikri Turgut'un yeğeni olan Hüseyin Turgut, 1999 Marmara Depremi öncesinde iki dönem Yalova Mimarlar Odası Başkanlığı yapmıştı. Turgut'un bir amcasının oğlunun da dört yıl önce cinayete kurban gittiği bildirildi. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.