kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Karamanlis Ankara'ya geldi

Yeni Haber
Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, resmi ziyaret çerçevesinde temaslarda bulunmak için Ankara'ya geldi...
Beraberinde eşi Nataşa Karamanli, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ve bir heyetle Ankara'ya gelen Karamanlis, Esenboğa Havalimanında Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve eşi tarafından karşılandı.

Türkiye'yi 49 yıl aradan sonra ziyaret eden ilk Yunanistan Başbakanı olan Karamanlis, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlıkta resmi törenle karşılanacak. Erdoğan ve Karamanlis, başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Karamanlis bu akşamsa Başbakan Erdoğan'ın Başbakanlık Konutu'nda onuruna vereceği yemeğe katılacak.

Yunanistan Başbakanı'nın yarınsa Anıtkabir'i ziyaret etmesi ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la görüşmesi bekleniyor. Karamanlis, yarın ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek ve ardından Bilkent Üniversitesinde bir konferans verecek. Kostas Karamanlis'in Ankara'daki temaslarının ardından yarın İstanbul'a geçmesi öngörülüyor.

Yunan Başbakanı ile yapılacak görüşmelerde, iki ülkeyi ilgilendiren her türlü ekonomik ve siyasi konu kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Bu çerçevede, enerji ve bankacılık sektörlerinde ikili işbirliği, Ege sorunları, Kıbrıs, Türkiye'nin AB süreci, Batı Trakya Türk Azınlığının durumu, ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası meseleler gibi konular masaya yatırılacak.

Kostas Karamanlis, daha önce çeşitli vesilelerle Türkiye'ye gelmişti, ancak bu ziyaretlerinin hiçbiri resmi nitelik taşımıyordu. Türkiye'ye Yunanistan'dan başbakan düzeyindeki son resmi ziyaret 1959 yılında yapıldı. Bu tarihte, şimdiki Başbakan Kostas Karamanlis'in amcası Konstantin Karamanlis, dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in daveti üzerine Ankara'ya gelmişti.