kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
C.İ.

'Suikast yerini söyledim'

Kenan TAŞKIN / SABAH
Yasin Hayal'in eniştesi C.İ. istihbaratçı jandarmaların duruşmasında ifade verdi. Onlara cinayetten 4 ay önce Yasin'in Dink'i İstanbul'da öldüreceğini anlattım..
Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinde istihbarat yönünden ihmalleri olduğu öne sürülen Jandarma Astsubay Okan Şimşek ve Jandarma Uzman Çavuş Veysel Şahin'in yargılanmasına başlandı. İki sanığın katılmadığı duruşmada Yasin Hayal'in eniştesi C.İ. tanık olarak dinlendi. Hayal'in, Dink'i öldüreceğini cinayetten 3-4 ay önce Okan Şimşek ve Veysel Şahin'e anlattığını belirten C.İ., "Dink'i İstanbul'a gidip öldüreceğini söyledi. Yanında bir iki kişinin daha olduğunu belirtti, fakat bunların kim olduğunu söylemedi" dedi. Hayal'in kendisinden silah almasını istediğini anlatan C.İ. verdiği parayı, sanıkların isteği üzerine aldığını, bir süre sonra yine onların isteğiyle geri verdiğini söyledi.

'KİMSEYE SÖYLEME'
C.İ., Hayal'in cinayet için kroki çizdiğini de belirterek "Bana Hrant Dink'in gazetesinin yerini bildiğini, gazetenin önünde bekleyip, orada kendisini öldüreceğini söyledi. Ancak, kendisinin öldüreceğini söyledi'' diye konuştu. Yasin Hayal'e ait iki cep telefonu numarasını sanıklara verdiğini söyleyen C.İ., ''Bu numaraları kendim verdim. Onların böyle bir talebi olmadı'' dedi. Dink cinayetinden hemen sonra İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda sanık iki istihbaratçıyla yüzleştirildiğini belirten C.İ., "19 Ocak 2007 Cuma günü Hrant Dink öldürüldü. Pazartesi günü bu kişiler yanıma geldiler ve konuştuklarımızı kimseye söylemememi istediler. Jandarma istihbaratta görev yaptığını bildiğim kişilerin gerçek ismini sonradan öğrendim. Cinayetten sonra Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nda bu şahıslarla yüzleştirildim, kendilerini tanıdım'' dedi. Dink ailesinin avukatı Ergin Cinmen ise, davanın tek bir dosya halinde birleştirilmesini ve yargılanan kamu görevlileri görevlerini yapmadıkları için onların da diğer sanıklar gibi 'kasten adam öldürme' suçlarından yargılanmalarını istedi. Duruşma ertelendi.