kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'de kongre Nisan’a sarkabilir

Yeni Haber
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 32'nci Olağan Kongresi'nin Nisan 2008'e sarkabileceği ifade edildi. Kurultay süreci işleyen CHP'de ilçe kongrelerinin tamamına yakını tamamlanırken, İl kongrelerine de devam ediliyor.

22 Temmuz seçimlerinin ardından kongre sürecine giren CHP'de, 32. Olağan Kurultay sürecine ilişkin çalışmalar sürüyor. Şu ana kadar 800'ün üzerinde ilçede kongresini tamamlayan CHP'de, İl Kongreleri de tüm hızıyla sürüyor.

Olağan kurultay öncesinde Ankara, Batman, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Diyarbakır, Bolu, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa'da kongreler sonuçlandı. CHP'nin belediye seçimlerine iddialı hazırlandığı İstanbul'da ise İl Kongresi 26 Ocak Cumartesi günü yapılacak. Kongreye Genel Başkan Baykal'ın da katılarak bir konuşma yapması bekleniyor.

Kongreler sürerken, ilçe kongrelerine dönük yapılan bazı itirazlar nedeniyle Mart 2008'de yapılması öngörülen kongrenin Nisan ayına sarkabileceği ifade ediliyor. İtirazlara ilişkin yargı kararlarının sonuçlanmaması nedeniyle yönetim, kongrenin bir ay ertelenmesi durumunu da gündemine aldı.

Gerek görevden almalar gerekse, kongrelere dönük yapılan itirazlar konusunda, muhalifler tarafından "yargı kararlarını işletmemekle" suçlanan parti yönetimi ise kongre sonuçlarından memnun.

Şu ana kadar yapılan kongrelerde, Mersin dışında yönetime yakın isimler kazandı. Mersin'de ise "Baykal muhalifleri" olarak bilinen Faruk Mehmet Akar ekibi kongreyi aldı. Ankara'da ise yönetime yakınlığıyla bilinen Yaşar Çatak kongreden başarıyla çıktı. Kocaeli'de ise sık sık yönetimle bir sorunun olmadığını açıklayan eski milletvekili Sefa Sirmen'in İl Başkanı oldu. Sirmen'in ise, Kocali Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için şimdiden nabız yoklamaya başladığı ifade edildi.

Büyük Kurultay'ın belirleyiciliği açısından önem taşıyan İstanbul İl Kongresi ise 26 Ocak Cumartesi günü yapılacak. Seçimler sonrasında görevden almalar ve yeni üye yazımı tartışmalarıyla sık sık gündeme gelen İstanbul'da, Baykal'a yakın isimlerden mevcut İl Başkanı Gürsel Tekin'in kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Baykal'ın, da kongrede Tekin'e destek amacıyla katılıp bir konuşma yapması bekleniyor.
22 Temmuz seçimlerinin ardından karışan örgütlerden olan İzmir'de ise kongre tarihi henüz netleşmedi.

(ANKA)