kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP, Kadınlar Günü için kolları erken sıvadı

Yeni Haber
Yerel seçimlere yönelik iddialı hedefler ortaya koyan AKP Kadın Kolları, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de farklı bir organizasyonla kutlamaya hazırlanıyor. 8 Mart'a ilişkin çalışmalar şimdiden başlatılırken, yapılacak etkinlik için de dünya siyasetinde etkin ve başarılı 100 kadına davet gönderildi.

AKP Kadın Kolları'nın 8 Mart için Ankara'ya davet ettiği isimler arasında Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis ve ABD eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright gibi siyasetçiler de bulunuyor.

AKP Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için şimdiden kolları sıvadı. Bu yıl farklı bir etkinlikle Kadınlar Günü'nü kutlamaya hazırlanan AKP Kadın Kolları, dünyanın etkin ve başarılı kadın siyasetçilerini Ankara'da toplamayı planlıyor. Organizasyonu, AKP Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin yürütürken, çalışmalara da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne yaklaşık 1.5 ay olmasına rağmen başlandı.

AKP Kadın Kolları, çalışmalar çerçevesinde, dünya siyasetine yön veren ve başarılı 100 kadına, Ankara'da yapılması planlanan etkinlik kapsamında davet gönderdi.

AKP Kadın Kolları'nın davet gönderdiği isimler arasında dünyanın önde gelen kadın siyasetçileri yer alıyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis ile ABD eski Dışişleri Bakanları'ndan Madeleine Albright da AKP'nin davet ettiği isimlerden. AKP Kadın Kolları'nın davetine henüz dünyanın çeşitli ülkelerinden 7 kadın siyasetçi olumlu yanıt verdiği ve bu isimlerin Belçika Parlamentosu'ndan senatör Fatma Pehlivan, Bulgaristan'dan Şükran İdris, Bosna Hersek'ten Semiha Borovaç, İsveç'den belediye başkanı Benita Vinkstrom ve Ann Fuenmark ile Almanya ve Suriye'den kadın belediye başkanları olduğu belirtildi.

(ANKA)