kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP yönetimi örnek gösterildi

Yeni Haber
AKP'nin yönetimindeki Türkiye, dünyaya örnek gösterildi. Financial Times Gazetesi'nin başyazarı David Gardner, "Yeniden seçilen AKP'nin yönetimindeki Türkiye, İslamcıların radikalizmini üstünden attıkları zaman gerçek ve kalıcı bir hamle yapabileceğini, modern ortalama seçmene çekici gelebileceğini, kısacası Hrıstiyan demokratların İslami muadili haline gelebileceğini gösteriyor" yorumunu yaptı.

David Gardner, Financial Times'de yayınlanan "Dünya 2008: Özgürlük, bir noktaya kadar" başlıklı makalesinde 2003 yılında Bush Yönetiminin Ortadoğu ve Müslüman dünyasını tamamen değiştireceği sanılan stratejisinin çöktüğü görüşünü dile getirdi.

Bu yöndeki çabaya, Irak savaşı nedeniyle başından beri kuşku ile bakıldığını belirten Gardner, ABD ve müttefiklerinin çok kısa bir süre içinde Ortadoğu ve Müslüman dünyasında demokrasi tesis etme heyecanının bir limidi olduğunu gösterdiğini kaydetti.

David Gardner, bir arada da ABD'nin teşvik etmeye çalıştığı demokrasinin sadece "İslamcı düşmanlar ve onların İranlı patronları"nın lehinde işlediği gibi göründüğünü bu çerçevede Lübnan'da Hizbullah, Filistin'de Hamas, Mısır'da ise Müslüman Kardeşlerinin elde ettiği ilerlemeye dikkat çekti.

Türk parlamentosunun tezkereyi reddettiğinde Washington'un siyasetçileri kontrol altında tutmadığı için Türk generallerini "azarladığı"nı yazan Gardner, Hamas ve Hizbullah gibi "direniş grubu" karizması olmayan İslamcıların seçimlerde yüzde 15-25'inin üstüne pek çıkamadığına dikkat çekti.

Türkiye'yi de örnek gösteren Gardner şunları yazdı:
"Yeniden seçilen AKP'nin yönetimindeki Türkiye, İslamcıların radikalizmini üstünden attıkları zaman gerçek ve kalıcı bir hamle yapabileceğini, modern ortalama seçeme çekici gelebileceğini, kısacası Hırıstiyan demokratların İslami muadili haline gelebileceğini gösteriyor."
David Gardner, makalesine son verirken de "Müslüman dünyasındaki özgürlük her yerde olduğu gibi refah, istikrar ve güvenlik için vazgeçilmez platformdur. Mutsuzluğu, öfkeyi ve teröru besleyen ise tiranizmdir" diye yazdı.

(ANKA)