kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kimsenin demokrasiyi esirgeme hakkı olamaz'

ANKARA
Bazı çevrelerin türban sorunu çözülürse tedavülden kalkacakları korkusu çektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Kimse, demokrasiyi başkalarından esirgeme yoluna gitmesin" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, çok sayıda türbanlı kadının izlediği AK Parti grubunda başörtüsü ile ilgili mesajlar verdi. Aldıkları yüzde 47 oyla AKP'nin politikalarına milletin güvenoyu verdiğini belirten Erdoğan, "Bazı sorunlar sorun olmaktan çıkarsa, bazı çevreler işsiz kalacaklarını, tedavülden kalkacaklarını düşünüyorlar. Bu yüzden sık sık, 'hiç kimse şu sorunu çözemez' diyen açıklamalar yapıyorlar" dedi. Erdoğan, tek amaçlarının demokrasinin çıtasını yükseltmek olduğuna işaret ederken, "Milli irade en büyük dayanağımızdır" vurgusu yapması, vekiller ve izleyicilerin coşkulu alkışlarıyla karşılandı. "İstiyoruz ki ülkenin hiçbir vatandaşının, devletiyle arasında bir mesafe bir duvar örülmesin, devletine aidiyeti zedelenmesin" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

12 EYLÜL KONULARI
"Dünyayı algılamaya ilişkin çoğu tartışma konularımız, Berlin Duvarı'ndan önceden kalma... İçeriye dönük çoğu tartışma konularımız, 12 Eylül'den kalma... Oysa bugünkü nüfusumuzun yarısı 12 Eylül'ü görmedi. Bu ülkede kimse demokrasiyi, hukuku sadece kendine hak olarak görmesin. Kimse, demokrasiyi başkalarından esirgeme yoluna gitmesin, kendisini milli iradenin üzerinde görmesin. Artık bazı tartışma konularını tedavülden kaldıralım da bu genç nüfus daha fazla yorulmadan üretime katılsın. Bütün adımlarımız dünya tarafından dikkatle izleniyor. Vatandaşlık haklarını birbirinden esirgeyen, demokrasisine güvenmeyen bir Türkiye uluslararası yarışın kızıştığı ortamda mesafe alamaz." Grup toplantısının basına kapalı bölümünde ise 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği vakıflar yasası ele alındı. Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yasayla ilgili bilgi verirken, yasaya mesafeli davranın bazı milletvekilleri acele edilmemesini istedi. Başbakan Erdoğan ise yasanın TBMM'den aynen geçirilmesi için talimat verdi.