kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Egzoz bakımını yaptırmayanlara af yok

Yeni Haber
Çevre kirliliğinin önüne geçmek için artık egzoz emisyon ölçümlerini yaptırmayanlara ek süre tanınmayacak. Egzoz ölçümlerini yaptırmayanlar ile egzoz pulu bulunmayanlar bin 732 YTL'yi ödemek zorunda kalacak.

Hem çevrenin kirlenmemesi, hem de vatandaşın ceza yememesini isteyen yetkililer, sürücülerden emisyon ölçümlerini yaptırmalarını istiyor. Burdur, Türkiye'de hava kirliliğinin en yoğun olduğu iller arasında bulunuyor.

Doğalgaza bu kış kavuşamayan Burdur'da hava kirliliği ile mücadele devam ediyor. Çevre İl Müdürlüğü ve Belediye ekipleri kalitesiz kömür yakıp çevreyi kirletenlere göz açtırmıyor. Bunun yanı sıra araçların da hava kirliliğine neden olmasının önüne geçilmeye çalışılıyor. Trafikte seyreden motorlu taşıtların hava kirliliğine olabilecek olumsuz etkilerinin azaltılması ve hava kalitesinin korunması için gerekli tedbirleri alan Çevre Müdürlüğü ekipleri, egzoz emisyon ölçümlerine büyük önem veriyor.

Kanun ve Yönetmelik çerçevesinde motorlu taşıt sahiplerinin egzoz ölçümü yaptırmak zorunda olduklarını bildiren Çevre İl Müdürü Mehmet Emin Çetin, bu işlemin bedelinin sadece 19 YTL olduğunu bildirdi. Burdur ve Bucak'ta bu ölçümleri yapan 3 istasyon bulunduğuna dikkat çeken Çetin, "Çevremizi kirletmeye hiç kimsenin hakkı yok.

Bu yüzden bakanlığın da talimatı ile egzoz pulu bulunmayanlara herhangi bir ek süre tanımaksızın 577 YTL idari para cezası verilecek. Yönetmelikte belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahibine ise bin 155 YTL idari para cezası uygulanacak." diye konuştu.

Çetin Burdur'a, Burdurlulara ve tüm insanlara saygı duyulması ve çevreyi kirletecek faktörlerin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.