kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ünlü sanatçı, ayrılmak istediği eski sevgilisi tarafından öldürülmüştü.

Cinayeti 10 yıl önce kitabında yazmıştı

Güngör KARAKUŞ SABAH
Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Mümtaz Sevinç'i 24 Ocak 2006'da öldüren eski sevgilisinin önceki ilişkileriyle ilgili yazdığı kitapta cinayetlerden ve erkeklere karşı içinde büyüyen kin duygusundan bahsettiği ortaya çıktı..
Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Mümtaz Sevinç, 24 Ocak 2006'da eski sevgilisi Banu Daldır tarafından öldürülmüştü. Daldır, 54 yaşındaki Sevinç ile içki içmiş, sanatçı sızdığında ise yüzüstü uyuyan sevgilisini kahvaltı bıçağıyla sırtından bıçaklamıştı.

'DÖVERİM, ÖLDÜRÜRÜM'
49 yaşındaki Daldır'ın, Sevinç ile tanışmadan önce, 1996'da yazdığı "Bir Kadın ve Üç Buçuk Erkek" adlı kitabında, "Ona ait bir tek duyguyu yakalıyorum. Şu anda bir şey yapmaya kalkışsa, onu döverim, öldürürüm. Deli olma sırası bende, sen atlattın sıranı" cümlesi dikkat çekti. Daldır'ın kitabında "Sabah 05.00. Onun viskisi, benim rakım bitti. Cemal sarhoş oldu. Artık konuşması anlaşılmıyor. Bir büyük rakıyı içen, sanki ben değilim. Kafamın içi pırıl pırıl. Gerginlikten, tetikte olmaktan olsa gerek" şeklindeki sözleri de yer alıyor. Kitapta dikkat çeken bir diğer ilginç bölüm ise şöyle: "Seninle evliliğimiz devam etseydi, bir gün ya sen beni ya da ben seni öldürecektik. O ve onun gibi erkekler, yaşamın tadını çıkartacak diye, biz kadınları şişme bebek gibi kullanamazlar. Bu insanların önünü kesmek lazım. Şimdiye kadar kaç kadını, apoletler takıp işlerini gördükten sonra apoletleri ayakları altında ezecekler. Psikolog ya da psikiyatr bir uzmana ihtiyacım var, kendimi yiyip duruyorum. Öfke, kin duygusunu yenmem gerek."

YARGITAY İNCELİYOR
Daldır'ın avukatının temyiz başvurusunu inceleyen Yargıtay, Sevinç'in alkolün etkisiyle sızdığını ve bunun nitelikli adam öldürmeye girdiği için, suçta eksik ceza tayini bulunduğunu belirtti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 'nitelikli adam öldürme'den yargılanmasına karar verirse, Daldır ağırlaştırılmış müebbet' hapis cezası istemiyle yargılanacak.
Haberin fotoğrafları