kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Kadınların tercihi tek başına uyumak
AVUSTURYA'DA
Viyana Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre kadınlar yalnız uyumayı tercih ediyor. 10 çift üzerindeki araştırmada kadınların yalnız uyuduğunda daha iyi dinlendiği tespit edildi. Uzmanlar buna neden olarak kadınların yalnız uyuduğu zaman metabolizmalarının iyi dinlenmesini gösteriyor. Öte yandan kadınların uyku esnasında erkeklere göre daha hassas olduğu ve bu yüzden yanında uyuyan kişinin uyku esnasında yaptığı hareketlerden etkilendiği de tespit edildi.

İnsanın sevişmek için 237 nedeni var
ABD'NİN
Teksas Üniversitesi'ndeki araştırma, insanların sevişmek için 237 nedeni olduğunu ortaya çıkardı. İnsanların cinsel ilişkiye girme nedenleri arasında zevk almak, aşk ya da çocuk sahibi olmanın yanı sıra "Tanrıya yakın olmak" gibi nedenler de yer alıyor. Bin 500 kişi üzerindeki çalışmada birbirinden ilginç 237 nedenle karşılaştıklarını söyleyen uzmanlar, "Bazıları kendilerini başkalarına kanıtlamak için seks yaptığını söylerken, kimi kadınlar da beğenilme ya da yakın olmak için yapıyor" dedi.

Erkek en çok inatçı kadından şikâyetçi
ALMAN
"Young" dergisinin bin 54 erkek üzerinde yaptığı araştırmada erkekler en çok kadınların inatçılığından şikâyet ettikleri tespit edildi. Erkeklerin yüzde 97si kadınların inatçılığından veya huysuzluğundan şikâyet ederken yüzde 71'i kadınların temizlik hastalığından şikâyetçi. Yüzde 70'i kadınların alışveriş hastalığından nefret ediyor. Erkeklerin yüzde 98'i sevgilisinin her zaman yanında olması ve söz dinlemelerini isterken, yüzde 97'si sevgilisi tarafından önemsenmek istiyor.

Sürekli kaybolma nedeni beyniniz

İNGİLİZ bilim adamları, bazı insanların diğerlerine göre daha çok kaybolması ve yön duygusunun zayıf olmasının beyinlerindeki çalışma düzeninden kaynaklandığını ileri sürdü. İngiliz nörobilimcilerden Dr. Hugo Spiers, "Sık sık kaybolan insanlar, beyinlerinin mesafe ve mekân algısını belirleyen bölümünü işlevsel olarak kullanamıyor" dedi. Beynin bu bölümü üzerinde yapılacak operasyonlarla, kaybolmanın ortadan kalkacağı belirtildi.

En tehlikeli ev aleti su ısıtıcısı

ALMAN İşbirliği Konseyi'nin yaptığı araştırmada en tehlikeli ev aletinin su ısıtıcısı olduğu tespit edildi. Özellikle 2 yaşından küçük çocukların su ısıtıcısı yüzünden birçok kez yandığı tespit edildi. Uzmanlar çocukların su ısıtıcısı kaynarken çıkarttığı sesten dolayı ilgilerini çektiğini söylediler. Çocuklar gelen sesin ne olduğunu anlamak için su ısıtıcısını kendilerine doğru çekip üstlerine döküyorlar. Bu yüzden çocuklarda ağır derecede yanıklar oluşuyor.
Haberin fotoğrafları