kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Marmara Üniversitesi'nde sağ-sol kavgası: 3 yaralı

CHA
Yeni Haber
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde sağ ve sol görüşlü iki grup arasında çıkan kavgada 3 öğrenci yaralandı. Sopa darbeleriyle başından yaralanan 2 öğrenci hastaneye kaldırılırken kavganın stant açan bir grubun karşılarında halay çeken diğer grubu fotoğraflamasıyla başladığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre kavga Şişli Nişantaşı'nda bulunan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi kantininde başladı. Kantinde stant açan Türk Kültür Kulübü üyesi sağ görüşlü öğrencilerden bir kişi, hemen karşılarında kendilerini protesto etmek için halay çektikleri ileri sürülen sol görüşlü öğrencilerin fotoğrafını çekti. Fotoğrafı çekilen öğrenci grubu, fotoğrafı çeken öğrencinin üzerine yürüyerek çektiği fotoğrafları silmesini istedi. Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kantin bahçesinde devam eden kavgada sağ görüşlü gruptan 3 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kavganın ardından üniversiteye gelen polis, fakülte girişinde önlem aldı. Bir süre sonra okuldan çıkan iki gruba mensup öğrenciler yaptıkları açıklamalarda olayın gelişimini anlatarak, kendilerini savundu. Sol görüşlü öğrenciler taksilere binerek okuldan ayrıldığı gözlendi. Bu arada dayak yiyen ve hafif şekilde yaralanan öğrencilerden Mustafa Gökkılıç, sol görüşlü öğrencilerin kendilerine basit bir mesele yüzünden sopalarla saldırdıklarını söyledi.

Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.