kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Yolculuk Klimanjaro'ya
Aralarında İstanbul Defterdarı Şükrü Dilaver'in de olduğu by-pass ameliyatlı bir grup, küresel ısınmayı protesto etmek ve by-pass ameliyatı geçirenlerin de normal yaşayabileceğini göstermek için Afrika'nın en yüksek dağı Klimanjaro'ya tırmacak. Daha önce de hastalarının Ağrı Dağı'na çıkmalarını teşvik eden Prof. Dr. Bingür Sönmez, ekibin sağlık durumunu özel aletlerle İstanbul'dan takip edecek. Ekip, Türkiye'ye Klimanjaro'dan kar getirecek.

'Göbek kaşıma' davası

Osman Yağmurdereli katıldığı bir programda kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Fazıl Say'a manevi tazminat davası açtı. Açtığı davayı bir basın bildirisiyle duyuran Yağmurdereli, programa telefonla bağlanan Say'ın hakaret ve aşağılamalarıyla karşılaştığını belirtti. Yağmurdereli davayı kazandığı takdirde Fazıl Say'ın ödeyeceği manevi tazminatı Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını ifade etti.

30 bin kişiyi taşıdı
17 Haziran 2007'de faaliyete başlıyan Tahtalı teleferiği yoğun ilgi görüyor. Açıldığı günden bu yana 30 bin kişiyi taşıyan teleferik 4 bin 350 metrelik parkuruyla dünyanın tek bant üzerinde en uzun mesafe yapan teleferiği olma özelliğine de sahip. Antalya'nın Kemer ilçesindeki tesisin Genel Müdürü Haydar Gümrükçü önümüzdeki yıl için 90 bin müşteri hedeflediklerini açıkladı.
Haberin fotoğrafları