kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uçak pistten çıktı, Heathrow karıştı

Yeni Haber
British Airways'e ait bir yolcu uçağı bugün öğle saatlerinde Heathrow Havaalanına acil iniş yaparken pistten çıktı. Kaza nedeniyle, Çin'e gitmek üzere Londra'dan ayrılması beklenen İngiltere Başbakanı Gordon Brown'ın uçağı da uzun süre kalkış yapamadı.


SCOTLAND YARD: "TERÖRLE ALAKASI YOK"


İngiliz polisi, ülkenin en büyük havaalanı Heathrow'da bir yolcu uçağının pistten çıkmasının "terörle ilgisi olmadığını" açıkladı.

Scotland Yard sözcüsü, kazanın terörle bağlantısını gösteren herhangi bir şey bulunmadığını söyledi. Havaalanı sözcüsü de, British Airways'e ait, Pekin'den gelen Boeing tipi yolcu uçağının alana acil iniş yaptığını, uçaktaki 136 yolcunun tahliye edildiğini söyledi. Kaza nedeniyle güney pistinin kapandığını belirten sözcü, kuzey pistinin ise halen hizmet verdiğini kaydetti. Bu arada ambulans servisi de kazada 3 kişinin hafif yaralandığını açıkladı.

British Airways, uçağın neden acil iniş yaptığı konusunda henüz bilgi vermedi.

Görgü tanıkları, acil iniş yaparken pistten çıkan uçağın etrafını itfaiye araçlarının sararak köpük sıktığını, acil çıkış kapılarından yolcuların tahliye edildiğini, uçağın kanatlarından birinin de ağır hasar gördüğünü söyledi.

Steve Bell adlı bir görgü tanığı, uçağın inişte 90 derece döndüğünü, tekerleklerinin açılmadığını anlattı. Bell, birkaç dakika içinde itfaiye araçlarının olay yerine gelerek yolcuları tahliye ettiğini kaydetti.