kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Doğum gününe 10 gün kalan Sercan'ın arkadaşları, oyun salonunun çok havasız olduğunu söyledi

Kalp krizi paintball oynarken geldi

Erdoğan YAPIK-Gülcan DEMİRCİ / SABAH
19 yaşındaki Sercan Cömert, 550 metrekarelik salonda arkadaşlarıyla paintball oynarken göğsüne çarpan boya topundan sonra yığılıp kaldı. Kaskını çıkarıp nefes almaya çalışan Cömert kurtarılamadı..
19 yaşındaki amatör fotoğrafçı Sercan Cömert, gögsüne bir boya topunun çarpmasının ardından kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Doğum gününe 10 gün kala hayata veda eden gencin birlikte oyun oynadığı arkadaşları, oyun salonunun çok havasız olduğunu nefes almakta güçlük çektiklerini ileri sürdü. Bir şirkette prodüktör asistanı olarak çalışan ve üniversiteye hazırlanan 19 yaşındaki Sercan Cömert, önceki akşam Kadıköy Bağdat Caddesi'ndeki Adorium Indoor Paintball Arena'ya paintball oynamaya gitti. 6 katlı bir apartmanın bodrum katında; çuvallar ve variller ile donatılarak oyun arenası haline getirilen 550 metrekarelik oyun salonunda Cömert ve 6 arkadaşı özel kıyafetlerini ve kasklarını takıp 2 takım halinde paintball oynamaya başladı. 15 dakika sonra ise boya toplarından biri Sercan'ın göğsüne isabet etti.

YIĞILDIĞI YERDEN KALKAMADI
Cömert, maskesini çıkartarak derin derin nefes almaya çalıştı. Arkadaşlarının yardıma koştuğu Cömert, kendinden geçti. Ancak kısa sürede salona gelen sağlık görevlileri kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Adorium Indoor Paintball Arena yetkililerinin Göztepe Polis Merkezi'nde ifadeleri alınırken polis gencin ölümüyle ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Savcılık ayrıca oyun salonu yetkililerinin Cömert'in ölümünde ihmali olup olmadığını ve ruhsatları bulunup bulunmadığını araştırıyor. Acı haber ailesine çabuk ulaştı. Oğlunun ölüm haberini alıp, oyun salonuna gelen anne Elif Cömert sinir krizleri geçirdi. Tekstilci baba Cenan Cömert, ise oğlunun kalp rahatsızlığının bulunmadığını, ancak kolestrolünün yükseldiğini anlattı

'TAAHHÜTNAME İMZALATIYORUZ'
İstanbul Paintball Spor Kulübü Başkanı Kubilay Aksakal, "Adrenali yüksek bir oyun. Oynamak isteyene, oyunla ilgili brifing veriliyor. Kabul ettikleri takdirde oynamalarına, taahhütname imzalatılarak izin veriliyor" dedi. Sercan'ın ölümüne çok üzüldüğünü belirten Aksakal, şunları söyledi: "Paintball, dünyanın her yerinde kapalı yerlerde ve daha kötü mekanlarda oynanıyor. Oyun sırasında, ortada bir gerginlik olabilir. Maskesini çıkaran olabilir. Bu sırada yaralanmalar meydana gelebilir. Bu yüzden meydana gelebilecek olay ve kazaları önlenmesi amacıyla paintball sahasında en az 3 hakem görev yapıyor."
Haberin fotoğrafları