kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gerçeklerden yola çıkıyoruz

Selin Demiratar, 'Gazi'de 'Tuna' isimli zengin bir ailenin kızını canlandırıyor. "Tuna zengin ama şımarık değil. Haksızlıklara tahammül edemeyen güçlü bir yapısı var" diyen Demiratar, 'Gazi'nin izleyiciyi etkileyeceğine inanıyor. Genç oyuncu, "30 yıldır böyle bir problem var. Ben de asker çocuğu olduğum için bu projedeyim" diyerek, 'Gazi'yle ilgili görüşlerini anlattı.

* Yıllardan beri terör olaylarını, şehit ve gazi haberlerini izliyoruz. Ben asker çocuğuyum. Televizyonda şehit ve gazi ailelerini gördüğüm zaman çok duygulanıyorum. Evlatları, eşi ya da babaları ölmüş olmasına rağmen son derece güçlü ve ayakta durmaya çalışıyorlar...

GEÇ KALMIŞ BİR HİKAYE
* Bu insanlar gerçekten bir şeylerin mücadelesini veriyor. Sonuçta siz vatanınız için canınızı feda ediyorsunuz ama üzerinden zaman geçiyor ve ortalık durulmaya başlıyor. Olanlar unutuluyor. Onların aileleri en büyük acıyı yaşıyor.

* Bingöl olaylarından kalan gazilerimizin hikayelerini dinledim ve çok etkilendim. Bir şeyleri artık görmemiz gerekiyor. Diziyi kabul etmemin tek nedeni; yıllardır işlenmesi gereken bir konu olması.

*
Benim için bir projenin kanalı ya da oyuncuları önemli değil. Hikayenin doğruluğu gerçekten çok daha önemli. Bu hikaye çekilmesi gereken, belki de geç kalınmış bir hikaye. Bir anlamda yıllardır cesaret edilemeyen ama üzerine gidilmesi gereken bir konu. Bu anlamda bu projenin içerisinde yer aldığım için çok mutluyum.

HERKES BİLİNÇLENMELİ
* Bu konuda herkesin bilinçlenmesi gerekir. İnsanlara bu bilinci vermeye çalışacağız. Gazi aileleri ve şehit ailelerinin sorunlarını, biraz da olsa ekrana taşımaya çalışacağız. Hayattan kopan gazilerimize örnek olarak onlara motive sağlamayı planlıyoruz.

* Gazi olduktan sonra hayata daha farklı, daha sağlam bakan insanlar da gördüm. Biz bu kadar sağlıklı iken hayattan nefret ediyoruz. Yeri geliyor şikayet ediyoruz. Onları gördüğümüz zaman utanmamız gerekiyor bence.

* 'Gazi' birşeyleri kullanmak isteyen ve bu sayede tutulmaya çalışan bir dizi değil. Ajitasyon yapan bir dizi değil. Yaşanmış acılar tabii ki var ama insanları yıpratacak, için için kanırtan bir durum yok.

*
Gaziler ve aileleri çok üzgünler ama bir yandan da dimdik durmaya çalışıyorlar. Çok acayip bir milli duygu var burada! Bu yüzden gazi ve şehitlerimizin değerini bilmemiz lazım. Onlar bir hiç uğruna ölmüş insanlar değil. 'Gazi'de onların neler yaşadığını halkımıza anlatacağız.