kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

11 milyon YTL harcanan lise tinerci mekânı oldu

Ercan SARIKAYA SABAH
Pendik'te 13 yıl önce yapımına başlanan endüstri meslek lisesi, ödenek yetmeyince bitirilemedi. 4 yıldır çivi çakılmayan bina tinercilere mekân, hayvanlara barınak oldu..
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1995 yılında temeli atılan ve 11 milyon YTL bütçe ayrılan, Pendik Harmandere'deki endüstri meslek lisesi aradan geçen 13 yıla rağmen tamamlanamadı. 30 derslik, laboratuvar, atölye ve idari binalar olmak üzere 4 bloktan oluşan okulun ödeneği 2004 yılında bitince inşaat tamamen durdu. Kapı ve pencereleri yağmalanan okul inşaatının yüzde 70'i tamamlandıktan sonra geri kalan yüzde 30'u için son 4 yıldır tek bir çivi dahi çakılmadı. Geçen süreçte temelini su basan okulun takılan pencere ve kapıları ise yağmalandı. Yağmalanmayanlar ise tahrip edildi. Öğrencilerin eğitim yuvası olması gereken okul inşaatı tinercilere mekân olurken, yakılan ateşler duvarları kararttı. Duvarları yazılarla doldu. Çevrede beslenen inek ve koyunlarla sokak köpekleri de okul inşaatını barınak olarak kullandı. Harabeye dönen okulla ilgi olarak İstanbul Bayındırlık Müdürlüğü okulun kalan yüzde 30'luk kısmının 12 milyon YTL daha harcanarak bitirileceğini belirledi. Belirlenen fiyatı kabul etmeyen Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulun tamamlanmasıyla ilgili olarak vereceği ihale kararı bekleniyor.

MÜDÜR HABER DEĞERİ GÖRMEDİ
Orta Yatırımlardan Sorumlu İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fahri Altay ise binayla ilgili, "İş tasfiye edilmiş. Bitirilecek. Buranın haber değeri yok ki. Ben vatandaş olsam bu haberi okumam. Siz yazın biz sonra cevap veririz" dedi. Okulun yağmalanmasıyla ilgili İstanbul Valiliği soruşturma başlatırken Harmandere mahallesi muhtarı Turgut Şimşek de inşaatın tamamlanması için imza toplayarak belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne verdiklerini söyledi.
Haberin fotoğrafları