kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Paris'e gidiyorum çok heyecanlıyım

2004 yılındaki defilemden sonra, 22 Ocak'ta, 2008 couture yaz koleksiyonumla, ikinci defa Paris Couture Haftası'nda defile yapacağım. Defilemden önceki son haftada heyecanımın, stresimin, çalışma tempomuzun en üst noktalarda olduğunu söylemeliyim. Ekibimle birlikte en ince detaylarına kadar aylardır çalıştığımız, uykusuz geceler geçirerek hazırladığımız, olabileceğinin en iyisi olması için çalıştığımız bu koleksiyonla, Paris Haute Couture Haftası'ndaki tek Türk modacı olarak; ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmeyi umuyorum. Şimdiye kadarki yazılarımda, dünyadaki couture adına geçerli tek organizasyon olan Paris Couture Haftası'ndaki gelişmeleri sık sık anlattım. Hatta, son yıllarda lüks hazır giyimin iyiden iyiye parlamasını, 'Couture yok mu oluyor?' gibi tartışmaları sizlerle paylaşmaya çalıştım.

DESTEK ŞART...
Her defasında da couture'ün yok olmaması gerektiğinin, bunun nedenlerinin ve nasıl önleneceğinin, yaratıcı insanların, farklı vizyonların, zor yetişen yetenekli ellerin çalışmalarına devam edebilmeleri için desteklenmeleri gerektiğinin altını çizdim. Couture elbiseler birçok insanın satın alabileceği parçalar olmayabilir. Hatta birçoğunun kullanımı hiç de pratik olmayabilir. Ama moda her şeyden önce bir yaratıcılık ve ifadedir. Ve her şey sadece kullanılmak veya satılmak için düşünülemez. Yaratıcılığın olmadığı yerde özgünlüğün ve ilerlemenin söz konusu olabileceğini sanmıyorum. Sanat her şeyden önce insanların düşünmelerini, görünmeyeni görmelerini sağlar. Couture'ün de böyle bir değeri ve rolü vardır. Hayal gücünün, yaratıcılığın, insan emeğinin sınırlarının zorlandığı couture'ü icra edebilen çok az sayıda tasarımcı ve kurum olması da, işin maddi ve manevi zorluğunun kanıtıdır.

GECE KIYAFETİ Mİ?
Hazır giyimin, tekstilin ilerlemesi, bu alanda yapılan ciddi yatırımlar ve geliştirilen projelerle, son yıllarda Türk modası ciddi anlamda ilerledi. Couture'ün ise sadece gece kıyafetleri dikmek olarak algılanmaması, her gece kıyafeti diken atölyenin 'Couture yapıyorum' dememesi, bunun kriterlerinin doğru bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Couture'ün anlaşılması, doğru bilinip, icra edilmesi adına kendi imkanlarım dahilinde elimden geleni yapmaya çalışıyorum.