kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kırşehirli 20 lise öğrencisi bayrağın yanındaki mektupta "Kalem tutan ellerimiz artık silah tutmalıdır. Biz de şehadet şerbetine ermek isteriz" diye yazmıştı.

Kanla bayrak yapan liseliler: Dışarıda yaptık

Enis YILDIRIM ANKARA
SABAH, Kırşehir'de kanlarıyla bayrak yapan liseli gençlerle konuştu. Fikri ortaya atan Mürsel Burak Akyürek bayrağı okulun dışında buluşup yaptıklarını vurguladı..
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "Biz işte böyle bir milletiz" diyerek geçen hafta kameralar karşısında gösterdiği bayrağın bir grup gencin kanıyla yapılmasının yankısı sürerken Kırşehir'de kanlarıyla bayrak yapan liseli gençler SABAH'a konuştu. Yarısı kız olan Kırşehirli 20 liseli genç, neden bu bayrağı yaptıklarını anlattı. Kırşehir'in Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okuyan gençler, bayrak yapma fikrinin babası polis olan 17 yaşındaki oğlu Mürsel Burak Akyürek'ten geldiğini belirtti. Dağlıca saldırısından etkilenen gencin ortaya attığı fikir kabul edilince, kardeşi ve kuzeninin yanı sıra arkadaşlarıyla 2 ay her gün bir araya gelip bayrağı yaptılar.

SIR OLARAK SAKLADILAR
Yaşları 16-17 arasında değişen 10'u kız 20 genç, iki ay boyunca hemen her gün bir araya gelerek, parmaklarını toplu iğne ile delerek kanlarını satın aldıkları beze sürdüler. Kanlarıyla Türk bayrağı yaptıklarını ailelerine anlatan 20 genç, bunu okuldan ve öğretmenlerinden gizlediler. Liseli gençler, kanlı bayrak bittikten sonra okuldaki öğretmenlerine haber verdiler. Gençler bayrağı yaparken okul içinde buluşmadıklarını, okulun dışında toplandıklarını da özellikle vurguladılar. Kanlı bayrak fikrini ortaya atan Mürsel Burak Akyürek, bayrağı nasıl yaptıklarını şöyle anlattı: "Atalarımızın kanıyla oluşan Türk bayrağını yeniden yapalım dedim. Arkadaşlarım da kabul etti. Kanımızın her damlasını kumaş emdi. Kanımızdan bu bayrağı yaparken ne gözümüzden yaş geldi, ne de acı duyduk. Biyoloji dersinde kan grubunu ölçmek için toplu iğne ile kan alıyorduk. Bu aklıma geldi."

"BAYRAK FETİŞİZMİ"
Kanlı bayrak, toplumda değişik tepkiler yarattı. MHP'li Mehmet Şandır "Gençler gül resmi yapsaydı" derken, Baskın Oran, olayı "bayrak fetişizmi" olarak yorumladı ve "Bu fetişizm tek başına kalmıyor. Can Tanrıyar ve Petek Dinçöz'ün evlenmesi sırasında RTÜK Başkanı bayrak ve Kuran getirdi. Yani Türk-İslam sentezi... Türk kavramı Müslüman kavramından farklı düşünülmüyor" dedi.