kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gazileri hayata döndüreceğiz

'Gazi'nin baş kahramanı 'Fırat Kalender'i canlandıran genç oyuncu Ahmet Kural, rolüne gazilerle görüşüp, onlarla ilgili kitaplar okuyarak hazırlanmış. Dizide, orta halli bir memur ailesinin çocuğu olan saygılı ve dürüst bir karakteri oynayan Kural, diziyi şöyle özetledi: "Bir çavuşun askerliğinin son üç gününden başlayarak, gazi olduktan sonraki hayatını anlatacağız. Yaptığımız, bir Güneydoğu veya terör örgütünden kaynaklanan çatışma hikayesi değil."

* İnsanların gazi olduktan sonra hayatlarının nasıl etkilendiğini, psikolojisinin nasıl değiştiğini ve ailesinin yaşadıklarını anlatmaya çalıştık. Bir gazi ilk başlarda kendi içine kapanıyor ve hiçbir yere gitmiyor. Hayata küsüyor ve hiçbir şekilde mücadelesi kalmıyor. Tamamen hayal gücüyle ve geçmişte kalanlarla yaşıyor. Ailesi müthiş acılar yaşıyor. Aslında ilk yaşadıkları insanı acıtan bir hikaye.

BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ
* Askerler, siyasiler sorumluluk alıyor ama vatandaş olarak bizim de bir şeyler yapmamız lazım. Bu da; ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara alet olmamaktır. Sorumluluğu üstlendiğimiz zaman, bunlar, içimizde yaşama fırsatı bulamayacaklardır. İşte biz 'Gazi'de bu mesajı verebilmek istiyoruz. Ülkemiz dünya devleti olma yolunda hız aldığı zaman bunlar başımıza geliyor. Aklımızı başımıza toplamamız lazım! 'Gazi' işte bunu anlatacak.

* Hiçbir beklentisi olmadan tamamen vatan görevi için askere gitmiş bir insanın ailesini düşünün. Biz bu aileleri kendilerini izleterek nasıl olmaları gerektiğini anlatmaya çalışacağız. Hem onların hayatlarını izleyeceğiz hem de onlara hayat sevgisi vermeye çalışacağız.

HİKAYELERİNİ OKUDUM
* Gazileri koptukları hayatlarına geri döndürmeye çalışacağız. Güneydoğu gazisi Savaş Yücel'in 'Kınalı Bacaksızlar' kitabını okudum. Gazi olduktan sonra hayata küsüyor ilk başlarda. Ama ondan sonra öyle hayata asılıyor ki; milli takımda birkaç dalda dereceleri şampiyonlukları oluyor. Görüştüğümüz gaziler arasında hayata çok bağlı olanlar var. Olayın bu tarafı da var. Biz bunları anlatmaya çalışacağız.

* Gazilerin hayat hikayesini anlatan kitaplar okuyorum. Senaristlerimizle birlikte gazilerle konuşuyoruz. Gazilerin ruh hallerini ve iç dünyalarını anlayabilmek için psikologlarla görüşüyoruz. Yani her türlü gazilerin psikolojisiyle ilgili her şeyi anlamaya çalışıyoruz ama asla tam olarak anlamamız mümkün değil...