kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ağzı açık börek

Unu eleyip, ortasını havuz gibi açın. Mayayı süt ve şekerle eritin, unun ortasına dökün ve sıvıyağ ilave edin. Yavaş yavaş yoğurup, hamuru hazırlayın. Hamuru ikiye bölüp merdane ile açın. Fıstıklı tahin helvasını ezin. İçine fıstık krokanı ufalayıp, yarısını açtığınız hamurun tam ortasına koyu. Dört ucunu ortada birleştirin. Diğer parçaya da aynı işlemi yapın. Üstlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı süt (ılık)
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 1/2 paket maya
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 yumurta
* 1 paket fıstıklı tahin helvası
* 1 paket fıstık krokan
* 1 yumurta sarısı

Lahana sarması
Lahana yapraklarını ayırın, tuzlu kaynamış suya batırın, süzün. Pirinci yıkayın, domates, soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı biberle iç hazırlayın. Lahanaları hazırladığınız içle sarın, tencereye dizin. 2 su bardağı su koyarak kısık ateşte pişirin. Limon suyu, tuz, dövülmüş sarımsak, nane ve kırmızı biberi karıştırarak sosu hazırlayın. Pişen lahanaların üzerine dökün, 5 dakika daha kaynatın. Tencerede dinlendirdikten sonra servis tabağına alın, soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER
*1 orta boy lahana
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet domates (ince doğranmış)
* 2 adet soğan (ince doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 demet nane
* 1 tutam tuz
* 1 yemek kaşığı kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 demet maydanoz (ince doğranmış)

Sos:
*
2 limonun suyu
* 1 tutam tuz
* 5-6 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı nane ve kırmızı biber

Vişneli tart
Margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu ve un ile hamur yapın. Tart kalıbına yerleştirip, 170 derecedeki fırında pişirin. Kalıptan çıkardıktan sonra üzerine vişne reçeli sürün. Vişne taneleri ve toz fıstıkla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
*
125 gr. margarin
* 1 adet yumurta
* 1/2 su bardağı pudra şekeri
* 2 su bardağı un
* 250 gr. vişne
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı vişne reçeli
*2 çorba kaşığı yeşil toz fıstık