kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Aşkın Nur Yengi: Üç yıl aradan sonra ‘Aşk’ın Şarkıları’ ile döndüm. Bu albümle eski şarkılarımı kendime de hatırlattım. 20 yaşında o parçaların ne dediğini çok iyi anlamamıştım. 37 yaşında daha iyi kavradım.

Soğuk görüntüm bana özgür bir yaşantı sağladı

ÖZLEM AVCI / MAGAZİN
Aşkın Nur Yengi, "Bu camiada ayakta kalmak için seçici davrandım" dedi ve ekledi: 'Sizin daha iyi yerlerde olmanız gerekirdi' diyenler oldu bana. Oysa benim için iyi olan 7 ev, 6 limuzin değil, şarkılarımı hissettirebilmekti..
Eski parçalarından oluşan 'Aşk'ın Şarkıları' adlı albümle müziğe dönen Aşkın Nur Yengi, "Türkiye'de müzik adına melodram yaşanıyor. Derinliği olan şarkılar yapılmıyor. Sabah erken kalkan müzik yapmak istiyor" dedi. 20'li yaşlarda şöhretle tanışan ancak 'soğuk duruşuyla' kendini şöhretin büyüsünden koruduğunu söyleyen Aşkın Nur, "Aksi göründüğüm için pek çok insan yanıma yaklaşamadı. Bu da bana özgürlüğümü verdi" şeklinde konuştu.

DERİNLİĞİ OLAN ŞARKI YOK

* Geçtiğimiz günlerde müziğin, hamburger gibi 'fast food' olduğunu söylediniz. Sizce piyasa nasıl bu hale geldi?
Bence şu anda Türkiye'de müzik adına melodram yaşanıyor. Ciddi endişeli bir geçiş dönemi bu. Şarkıların derinliği yok. Bugün dinliyorsun, yarın unutuyorsun. 'Fast food' derken bunu kast ettim. Yapılan şarkılar 'Ayrılmam' ya da 'Serserim Benim' gibi ciğerimize işleyip, orada bir ömür yaşamıyor.

* Öyle şarkılar kolay çıkmıyor değil mi?
Ne yazik ki evet. Ben de mahrumum o şarkılardan. Besteciler biraz seçici olsa ve şarkılarını doğru yorumlayacak insanlara verse; belki müzik sektöründe ciddi bir değişim gerçekleşir. Derinliği olan bir şarkı yakaladıkları zaman öyle bir bütçe sunuyorlar ki, yanına yaklaşamıyorsun.

* Başarısını aynı çizgide sürdüren bir yorumcu olarak bu camiada nasıl ayakta kalabildiniz?
Seçici davrandım. Çoğu zaman bana 'Siz çok daha iyi yerlerde olmalıydınız' gibi cümleler kuruldu. Oysa benim için iyi olan; 7 ev, 6 limuzin ve 8 koruma değil, şarkılarımı hissettirebilmekti. Kim benden daha çok para almış, hiç ilgilenmedim. 'O şov çok moda ona gideyim' demedim. Albümüm olmadığı halde kanal kanal dolaşmadım.

SOĞUKLUK İŞE YARADI


* 20'li yaşlarda şöhret oldunuz ama olayın büyüsüne kapılmadınız galiba...
Hep prensip sahibiydim. Birçok insan belki de aksi görüntümden dolayı yanıma yaklaşmadı ama bunun çok faydasını gördüm. Hayatımda özgür davranmak gibi bir egemenlik verdi bana. Sokaklarda rahat yürümek, insanlığımı rahat yaşama özgürlüğüm oldu. Soğuk olmayı bu yüzden seviyorum. Hayran kitleme bu konuda özellikle çok teşekkür ediyorum çünkü beni hiç rahatsız etmediler.

* Özeleştiride bulunursanız; en çok hangi özelliğinizi sever veya sevmezsiniz?
Dürüstlüğümü çok severim. Başka insanlara karşı davranış biçimlerimi, vicdanımı severim. Sevmediğim tarafım ise çok çabuk öfkelenmemdir. Zarar vermem ama ses tonum kontrolsüzleşir. Bu konuda halen kendimi kontrol altına almış değilim. Galiba hatalarımı da seviyorum ben. Birine zarar vermediğin sürece hayatta hatalar da olmalı. Kimsenin canını acıtmıyorsam kavgalar da yaşanabilir.

* Sezen Aksu ile aranızda bir dargınlık olduğu ve konuşmadığınız söyleniyor...
Öyle bir kırgınlığımız yok. Sadece yollarımız ayrıldı. Hayatlarımız değişti. Birbirimizi her gün görebilecek zamanımız yok. Ben çocuk sahibi oldum, zaten 24 saatim bebeğimle geçiyor. Kızımın her anında yanında olmak istiyorum. Sezen Abla zaten her dakika meşgul, hayatında başka sorumlulukları var. 15 günde bir telefonlaşıyoruz. Hiç öyle bir kırgınlık yok. Olsa da ben zaten müdahale ederim. Hayatta küs kalamam. Ölümlü dünyada dargınlığa dayanamam. Yeni albümümde Sezen Abla'nın 'Gözümün Bebeği' ve 'Yasak Elmam' diye iki şarkısı olacak.
Haberin fotoğrafları