kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hayrete düşüren yasaklar

Yeni Haber
İnternetteki ''www.ılgınchaber.com'' adlı sitede, ABD ve çeşitli ülkelerde uygulanan ve duyanları hayrete düşüren birbirinden ilginç yasaklara yer veriliyor.

ABD eyaletleri ile bazı ülkelerde bir dönem uygulanan yasaklar, akıllara zarar türünden.

Böcekler dahil hiç bir canlının öldürülmesine izin verilmeyen ABD'nin Arkansas eyaletinde kocanın karısını ayda bir dövmesi normal karşılanırken, birden fazla dövmesi yasaklanıyor.

Little Rock kasabasında caddede öpüşenler hapisle cezalandırılırken, California'da Pasifik kıyısında kelebekleri rahatsız etmek, San Fransisko'da kirli iç çamaşırıyla arabanın camını silmek, kilisede günah çıkartırken ağlamak yasak...

Kentucy eyaletinde de ayni erkekle 4 kez evlenip boşanmak yasaklanırken, Michigan'da kadının saçı kanunen kocasına ait sayılıyor. Ayrıca aynı eyalette arabada sevişmek de yasaklar arasında bulunuyor.

İndiana eyaletinde, maymunlara sigara içirilmesi ve tiyatro saatinden 4 saat öncesine kadar sarımsak yenilmesi yasak. Pennsylvania'da evlilik töreni sırasında damat veya gelin sarhoş ise tören iptal edilmek zorunda tutuluyor.

Texas'ın Utah bölgesinde kuşların otobanlarda yol önceliği bulunuyor. West Virginia'da ise doktorlar, yanında başka biri olmayan bayanlara anestezi yapamıyorlar.

DİĞER ÜLKELERDEN ÖRNEKLER

Kanada'da yağmur yağarken çimler sulanamıyor. Kanada'nın Kanata bölgesinde ise kapı ve pencerelerin pembe renge boyanması zorunlu tutuluyor.

İskoçya'da ise kapıyı çalarak tuvalet ihtiyacı olduğunu belirten kişiyi içeri almak zorundasınız.

Pazar günleri İsviçre'de çamaşır asmak, İskoçya'da ise balık tutmak yasak.

Tayland'da iç çamaşırsız gezmek yasaklanırken, Singapur'da metroda sakız çiğneyen tutuklanıyor.

(AA)