kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdinç Ceyhan

Babası 'Bebeğin fişini çekin' dedi

Müslüm SARIYARDeniz DERİN-Canan YILMAZ / SABAH
Beyin ölümü gerçekleşen ve karnındaki bebeğin kurtarılması için yaşatılan Yıldız Alçı'nın kocası: Bebeğe bakamam... Fişi çekilsin istedim, doktorlar masrafları karşılayacaklarını söyledi..
Baş ağrısı şikâyetiyle gittiği Cerrahpaşa Hastanesi'nde menenjit teşhisi konulduktan sonra komaya giren ve beyin ölümü gerçekleşen annenin karnındaki 6 aylık bebeğin kaderi, daha doğmadan şekillenmeye başladı. Doktorların sağlıklı dünyaya gelmesi için annesini yaşattığı bebeğin babası Erdinç Ceyhan, "Bakacak durumum yok, bebeği istemiyorum" dedi. İstanbul Küçükçekmece Altınşehir'de yaşayan 2 çocuk annesi ve 6 aylık hamile Yıldız Alçı (26), menenjit teşhisiyle hastaneye yatırıldı. Komaya giren Alçı'nın beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar 24 haftalık bebeği kurtarmak için Alçı'yı makineye bağlayıp hayatta tutmaya başladı. Erdinç Ceyhan iki çocuğuyla bir gecekonduda yaşadığını belirterek şunları söyledi: "Eşim olmadan üç çocuğa bakamam. Fişin çekilmesini istedim. Hastane günlük bin 300 YTL istiyor. Bugün (dün) hastane yönetiminden bütün masrafların kendileri tarafından karşılanacağı söylendi. 'Sen çocuktan vazgeçsen, devlet vazgeçmez elimizden geleni yapacağız' diyorlar. Asgari ücretle bir markette çalışıyorum."

'FİŞ ÇEKİLİRSE ÖTANAZİ OLUR'
Erdinç Ceyhan'ın iki çocuğuna Yenibosna'daki evinde bakan ablası Birgül Ceyhan da bebeği istemediğini belirterek, "Toplam 5 çocuk var evde. Eğer bu çocuk doğarsa biz ona bakamayız" dedi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi kadın Sağlığı ve Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Uludağ, "Türkiye'de ötanazi yasak. Biz bebeği yaşatırız" dedi. Uludağ, annenin beyin ölümünün gerçekleşmesine karşın bebek yaşadığı için ailenin, 'fişi çekin' demek hakkı bulunmadığını söyledi.