kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAY, POLİSLER EŞLİĞİNDE GELDİ... Türkiye'deki siyasi gelişmelerle ilgili rahatsızlığını dile getiren ünlü piyanist Fazıl say hassas korumaya alındı. Say, müziklerini de hazırladığı Sivas'93 adlı oyuna polislerin eşliğinde geldi ve döndü.

Polisten Fazıl Say'a Madımak koruması

Öner ÖNGÜN - Hasan ERŞAN SABAH
Dostlar Tiyatrosu'nun Sivas'93 oyununun müziğini hazırlayan Fazıl Say, tiyatroya 4 sivil polisle geldi. Tiyatro salonu da 25 sivil ve resmi polis ekibi tarafından korundu..
Çeviri hatası dediği "Türkiye'yi terk edebilirim" açıklamasıyla tartışma yaratan ünlü sanatçı Fazıl Say, Dostlar Tiyatrosu'nun yeni oyunu "Sivas'93" ün gösteriminde sıkı korundu. 1993'te aralarında aydınlar, yazarlar ve ozanların da bulunduğu 35 kişinin Sivas'taki Madımak Oteli'nde yakılarak öldürülmesinin anısına Genco Erkal'ın yazıp, yönetip, oynadığı 'Sivas '93' önceki gece sahneye konuldu. Yazarlar, gazeteciler ve tanınmış çok sayıda davetlinin izleyici olarak geldiği oyunu, müziğini hazırlayan ünlü piyanist Fazıl Say da izledi. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, salonu adeta güvenlik ablukasına aldı. Tiyatro salonunu 25 sivil ve resmi polis ekibi, Say'ı ise 4 sivil polis korudu. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gecenin anlamı ve önemi nedeniyle 25 sivil ve resmi personelle güvenlik önlemi aldıklarını belirterek, "Biz normal bir prosedürü uyguladık. Son günlerdeki olaylar göz önüne alınarak biraz daha hassas davranıldı. Fazıl Say'ın yanında bulunan sivil ekip, polis ekibiydi. Kendi mıntıkamızda güvenliklerini sağladık. Say'a biraz daha fazla hassasiyet gösterildi. Ama çevre güvenliği de sağlandı" dediler.

HASSAS KORUMA
Dostlar Tiyatrosu yetkilileri ise gecede tiyatronun korumasının özel bir güvenlik şirketinde olduğunu, bunun yanında emniyetin de geniş bir personelle koruma görevi yaptığını kaydetti. Fazıl Say'ın menajeri ise sanatçının koruma için evinin sınırları içinde bulunduğu Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden talepte bulunduğunu ifade ederek, müdürlüğün de yazıyı konunun karar merci olan İstanbul Valiliği'ne gönderdiğini açıkladı. İstanbul Valiliği, Say'ın koruma talebini yerinde görürse kendisine özel koruma verilecek. Aynı uygulama Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk için yapılmış ve emniyet tarafından özel koruma tahsis edilmişti.