kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Piyanist Fazıl Say’a Onur Ödülü

Yeni Haber
Sanat Kurumu'nun 2006-2007 sezonu için belirlenen Tiyatro Ve Plastik Sanatlar ödülleri yarın sahiplerini buluyor. Geleneksel olarak düzenlenen ödül töreninde Sanat Kurumu Onur Ödül'ü Fazıl Say'a verilecek.

Tiyatro ödülleri içinde "En İyi Yapım Ödülü"nü "Oyunun Sonu" ile Dostlar Tiyatrosu", "En İyi Yönetmen Ödülü"nü "Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi" adlı oyun ile Yücel Erten, "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü "Kadıncıklar" ile Aysel Çakar Kara alacak. "Cadı Kazanı" ile Sinan Pekinton "En İyi Erkek Oyuncu" seçilirken, "En İyi Müzik"te ise "Kurban" ile Okay Temiz ödüle layık görüldü. Tiyatro alanında ayrıca "En İyi Çeviri", "Övgüye Değer Kadın Oyuncu", "Övgüye Değer Erkek Oyuncu", "En İyi Sahne Tasarımı" ve "En İyi Giysi Tasarımı" alanında da ödüller verilecek.

Plastik sanatlarda ise resim dalında Kayıhan Keskinok ve Mustafa Ayaz, Heykelde Yaşar Sami Gökgöz ve Cem Sağbil yılın sanatçısı seçildi. Tuğrul Emre Feyzoğlu seramik dalında, Sıtkı Fırat ise fotoğraf alanında ödüle layıl görüldü. Sanat Kurumu Onur Ödül'ü ise son günlerde sözleriyle gündeme oturan Fazıl Say'a verilecek. Ödül Töreni yarın saat 19.00'da Küçük Tiyatro'da gerçekleştirilecek.

(ANKA)