kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Toplam 63 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK terör örgütüne yönelik etkin mücadelesi sonucu, 1 Aralık 2007 tarihinde Kuzey Irak'a düzenlenen ilk sınır ötesi operasyonun ardından etkisiz hale getirilen terörist sayısı 63'e ulaştı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden derlenen verilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a düzenlediği ilk sınır ötesi operasyonun tarihi olan 1 Aralık 2007'den, 11 Ocak 2008 tarihine kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 63'e ulaştı. 12 terörist teslim olurken 28'si ölü 23'ü de sağ ele geçirildi.

ŞIRNAK'TA 2 PKK'LI TESLİM OLDU, 1 PKK'LI YAKALANDI

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki "Terörle Mücadele" başlıklı duyuruya göre, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde dün saat 14.00'de bir terörist teslim oldu, bir terörist ise güvenlik güçlerince yakalandı. Şırnak'ın İdil İlçesi'nde de dün saat 15.00'de bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Öte yandan Mardin'in Dargeçit İlçesi dağlık arazi kesiminde arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçlerince, PKK'lılar tarafından kullanılan üç ayrı sığınak içerisinde, bir adet el bombası muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.

Ayrıca İstanbul'un Ümraniye İlçesi'nde, Türkiye Komünist Emek Partisi / Leninist (TKEP/L) mensubu bir kişinin yakalandığı belirtildi.

(ANKA)