kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sahtecilik çetesine evli ve çocuklu lider

Fatih ŞENDİL SABAH
Her türlü belgenin sahtesini yapan çete 5 ildeki operasyonla çökertildi. Çete lideri ise evli ve bir çocuk annesi bir kadın çıktı..
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, liderliğini evli ve bir çocuk annesi Yazgülü Bütünay'ın (33) yaptığı sahtecilik çetesini, 'Yazgülü' adlı operasyonla çökertti. Çetenin; kimlik, diploma, pasaport, para gibi her tür resmi belgenin sahtesini yaparak, kurumları ve vatandaşları dolandırdığı belirlendi. Şebekenin beyninin sahtecilik suçundan çok sayıda kaydı bulunan Mesut Hepşen (53) olduğunu tespit eden polis, grubu teknik takibe aldı. 6 aylık takip sonrası harekete geçen ekipler, İzmir, Muğla, Aydın, Konya ve Batman'da yapılan eşzamanlı operasyonla, aralarında Yazgülü Bütünay ile Mesut Hepşen'in de bulunduğu 59 kişiyi gözaltına aldı. Şebekenin beyni Hepşen'in sahte belge kayıtlarını bir USB belleğe yükleyip iç çamaşırlarına yaptırdığı özel bir bölmede sakladığı ortaya çıktı. Evde uyurken yakalanan Hepşen'in, "Devlet iç çamaşırımıza kadar bizi biliyor" diyerek çamaşırında sakladığı belleği teslim ettiği de öğrenildi.

28 PARAVAN ŞİRKET KURDU
Yazgülü Bütünay'ın 28 ayrı paravan şirket kurduğu belirlendi. Operasyonlarda ise resmi kayıtlarda bulunan fakat faal olmayan çok sayıda şirkete ait fatura, sevk irsaliyesi, sigorta bildirim cetveli, 40 adet sağlık karnesi, banka cüzdanları, kredi kartları, sahte para, diploma, araç ruhsatı, silah bulundurma ruhsatı, kimlik, bilgisayar kaşeleri, hafıza kartları ele geçirildi. Çetenin tespit edilen kabarık yasadışı faaliyetler listesinde yer alan suçlardan bazıları şöyle: Faal olmayan şirketler adına fatura ve sevk irsaliyesi bastırarak komisyon karşılığı piyasaya sürmek, vergi kaçırmak, bazı kişileri bu şirketlerde çalışıyor gösterip SSK'ya bildirmek ardından da SSK'dan "doğum yapma", "hastalık" gibi bahanelerle para almak, sahte belgelerle bankalardan kredi çekmek, sahte pasaport düzenleyerek yurtdışına adam kaçırmak, tarihi eser kaçakçılığına aracılık yapmak ve sabıkalı kişilere "sabıkası yoktur" belgesi düzenlemek.
Haberin fotoğrafları