kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'YÜRÜR GİDERSİN'... ALBAY Boyu'nun, çetenin yaklaşık 7 ay önce 400 bin dolar istediği tekstilciye telefon edip, "Bu parayı ver. Bundan sonra devlet senin arkanda. Yürür gidersin" diyerek makamına çağırdığı iddia ediliyor.

Çete lideriyle telefonlaşan albay tutuklandı

Veli SARIBO?A İSTANBUL - SABAH
13 kişilik haraç çetesinin lideri ile telefon görüşmeleri yakalanan albay Şenol Boyu ifade vermek için geldiği adliyede tutuklandı..
"Derin devletiz" diyerek Eminönü, Laleli ve Kapalıçarşı'daki işadamlarından haraç alan ikisi polis 13 kişilik çetenin lideri Orhan Aykut ile telefon görüşmeleri teknik takibe takılan ve çetenin haraç istediği bir tekstilciyi parayı vermesi için makamına çağırdığı ileri sürülen albay Şenol Boyu tutuklandı. 2007 Ağustos'unda, İstanbul Bölge Komutanlığı'ndan Ankara Jandarma Eğitim Komutanlığı'na tayin edilen albay Boyu'nun Orhan Aykut ile bir milletvekilinden de para almaya çalıştığı ileri sürülüyor. İddiaya göre Aykut, milletvekilinden "PKK sizi takip ediyor. Size karşı eylem hazırlığı var. Ben bu işi takip ediyorum" diyerek para istedi.

İFADEYE GELDİ
Albay Boyu, dün saat 09.30'da avukatıyla ifade vermek üzere Beşiktaş'taki Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen Matkap Operasyonu soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından ifadesi alınan Boyu, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Hâkimliği'nce sorgulanarak 'çete üyesi olmak' ve 'gasp' suçundan tutuklanan Boyu, görevde olduğu için adliyeye gelen askeri inzibat tarafından 3. Kolordu Askeri Cezaevi'ne götürüldü. Matkap Operasyonu kapsamında 'çete lideri' olduğu iddia edilen Orhan Aykut ile Mehmet Salih Haydar, geçtiğimiz pazartesi günü tutuklanmıştı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan diğer 8 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'ndan yapılan itiraz üzerine de 4'ü hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Teslim olan Mehmet Mucip Seven cezaevine konulurken Zakir Selvi, Hasan Kılınç ve Mahmut Kılınç ise halen aranıyor. Aynı soruşturma kapsamında 'çete lideri' Orhan Aykut ile telefon görüşmeleri tespit edilen eski Muş Emniyet Müdürü Mehmet Özkan'ın da dün soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.