kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, New York Türk Evi'nde düzenlenen basın toplantısından sonra New York'ta görev yapan Türk gazetecilerle fotoğraf çektirdi.

BM Genel Sekreteri ile mini Kıbrıs zirvesi

NEW YORK
Cumhurbaşkanı Gül, ABD gezisinin son gününde BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ile Kıbrıs konusunu görüştü..
ABD'deki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'a New York'ta bir görüşme yaptı. Gül görüşmeyle ilgili bir soru üzerine Kıbrıs başta olmak üzere bazı konuları BM Genel Sekreteri ile görüştüklerini belirtti. Gül, Türkiye'ye hareketinden önce New York'taki Türk Evi'nde basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Gül, Kıbrıs konusuna da değindiği basın toplantısında BM Genel Sekreteri ile Kıbrıs konusunda yaptığı görüşmeye ilişkin şu bilgiyi verdi: "(Genel Sekreter'e) Rum tarafında yapılacak seçimden sonra kapsamlı bir barışa ulaşmak için Kıbrıs Türk tarafının ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın çok arzulu olduğunu, Türkiye'nin de desteklediğini, kendisinin de bu konuya daha çok eğilmesi gerektiğini söyledim."

"BİZİM AKLIMIZ YOK MU?"
Gül, bir gazetecinin "terörle mücadelede bazı ABD'li yöneticilerin öne sürdüğü 'siyasi çözüm' tezine karşı Türkiye'nin mesajının net olarak iletilip iletilmediği yönündeki sorusuna ise, "Amerikalılarla kendi sorunlarımızı konuşup da akıl almaya ihtiyacımız yok ki. Bizim aklımız yok mu, biz bilmiyor muyuz? Nasıl olur? Silahla karşımıza çıkana silahla... Terör örgütü ile muhatap olunmaz, terör örgütü ile anlayacağı dilden konuşulur" karşılığını verdi.

MUSEVİLERLE BULUŞTU
Cumhurbaşkanı Gül, gezisinin son bölümünde New York'ta bulunan Türkevi'nde sırasıyla Yahudi kuruluşlarının temsilcilerini, Ahıska Türkleri ve Türk dernekleri heyetlerini de kabul etti. Ahıska Türkleri'nin temsilcileri, Gül'e ABD'nin simgelerinden Özgürlük Anıtı heykelciği armağan ettiler. Gül, aralarında İftira ve İnkara Karşı Mücadele Birliği'nin Başkanı Abraham Foxman'ın da olduğu Musevi Cemaatine ise bir sürpriz yaptı. Gül'ün dernek temsilcileriyle görüşmesine 20 bin Yahudi'yi Nazi soykırımından kurtaran Türk Büyükelçi Behiç Erkin'in torunu Emir Kıvırcık da katıldı ve dedesinin Yahudileri Nazi zulmünden nasıl kurtardığını anlattı.
Haberin fotoğrafları