kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Melek' operasyonu yeni katliamı önledi

Melek İpek
Diyarbakır'daki saldırıda ölen Melek İpek'in adının verildiği operasyonda bombayı hazırlayanın da bulunduğu 9 kişi yakalandı. Ayrıca başka bir katliam için hazırlanmış bombalar ele geçti..
Diyarbakır'da 5'i öğrenci 6 kişinin ölmesine, 67 kişinin ise yaralanmasına neden olan bombalı saldırının ardından başlatılan ve saldırıda ölen Melek İpek'in adı verilen 'Melek Operasyonu'nda bombayı hazırlayan L.Y.'nin de aralarında bulunduğu 9 PKK'lı yakalandı. Operasyon ile yeni bir katliamın da önüne geçildi. Emniyet Terörle Mücadele ve İstihbarat timlerinin gerçekleştirdiği, MİT, Jandarma gibi diğer güvenlik birimlerinin de destek verdiği operasyonun sonuçlarını Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu açıkladı.

ESRAR ÇIKTI
Melek Operasyonu'nun Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Terör timlerinin çalışması ve vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda başlatıldığı belirtildi. Vali Mutlu, terör örgütünün yeni bir facia için gerekli hazırlıklar yaptığının da bu operasyonla ortaya çıktığını ifade ederken, "Her türlü istihbaratı yapılmış, sadece talimat beklenen yeni bir eylem de bu operasyonla önlendi. Eylemde kullanılmak için iki roket başlığıyla hazırlanmış ve 800 gram A-4 plastik patlayıcı ile desteklenmiş bomba düzeneği arazide bulunarak etkisiz hale getirilmiş, böylece yeni bir facia da son anda önlenmiştir" dedi. Mutlu'nun verdiği bilgiye göre, 2 adet PG-7M roket başlığı ile 800 gram A-4 plastik patlayıcıyla desteklenmiş bomba düzeneği, 2 kilo 815 gram TNT patlayıcı, 1 el bombası, 2 elektrikli fünye, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve elektronik devreler, 8 kilo esrar ele geçirildi.
Haberin fotoğrafları