kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Medeniyetler İttifakı toplantısı için Yusuf İslam sürprizi

Bülent AYDEMİR / ANKARA
Ulusal Eylem Planı'na göre, farklı din ve ülkelerden binlerce öğrenci 19 Mayıs'ta İstanbul'a gelecek. Yusuf İslam da konser verecek..
Türkiye, 15-16 Ocak günlerinde İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenecek Medeniyetler İttifakı 1. Forumu'nda Ulusal Eylem Planı'nı açıklayacak. Plan çerçevesinde, 19 Mayıs'ta İstanbul'da tarihi bir mekanda, her medeniyetten dünya gençliğinin katılacağı konser gerçekleştirilecek. Konser için öne çıkan isim ise Müslümanlığı seçen ünlü sanatçı Yusuf İslam (Cat Stevens)... Başbakan Erdoğan, hazırlanan projeye onay verirse, Avrupa, Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Uzak Doğu'dan; Müslüman, Hıristiyan, Yahudi; binlerce genç konserde aynı şarkıları söyleyecek. Medeniyetler İttifakı Projesi Eşbaşkanı Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın onay verdiği Proje, Başbakan Erdoğan'ın onayıyla Türkiye Ulusal Planı'nda yer alacak.

ÖNCÜLÜK YAPTI
Erdoğan ve İspanya Başbakanı Zapatero'nun öncülüğünde, İttifak'a destek veren ülke liderleri, bakanlar ve bilim adamlarınca 2006 yılında hazırlanan raporda, "Müslüman ve batılı resmi ya da özel kurumlar; genç Müslüman ressamları, yazarları, müzisyenleri, film yapımcılarını; batılı mukabilleri ve kültür endüstrisinin liderleri ile bir araya getirmek ve bir kültürel fon ve ağ hizmeti kurmak amacıyla birlikte çalışmalıdır" denilmişti. İşte bu büyük konser projesinin dayanağını, bu madde oluşturdu. Konsere davet edilecek isim netleşmezken, Yusuf İslam ismi ön plana çıktı. Medeniyetler İttifakı Projesi'ne destek veren İslam, 2006 yılında BM'de Erdoğan'a yeni albümünü armağan etmişti.