kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Arık ile son söyleşiyi lise öğrencileri Haluk Kerim Karakullukçu ve Fatma Merve Fettahoğlu yaptı.

Son röportajında TÜBİTAK'a çattı

Bedia Ceylan GÜZELCE HABER MERKEZİ
Isparta'da düşen uçakta yaşamını yitiren Prof. Arık son söyleşisinde Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerine TÜBİTAK'ı şikâyet etmiş: Deneylere desteği kestiler..
Isparta'da 30 Kasım'da düşen uçakta hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık'ın son röportajını ölümünden iki hafta önce Kabataş Erkek Lisesi Fizik Kulübü öğrencileriyle yaptığı ortaya çıktı. Haluk Kerim Karakullukçu ve Fatma Merve Fettahoğlu adlı öğrencilerle yaptığı röportajda Arık, TÜBİTAK'ın deneylerine verdiği maddi desteğin keyfi bir şekilde kesildiğinden söz etti.

'TAEK DESTEK VERDİ'
Kendisinin de içinde yer aldığı maddenin temel yapısını inceleyen, elde edilecek verilerin güvenli nükleer enerji, maddeyi enerjiye dönüştürme, askeri ve tıbbi alanda kullanılabileceği ATLAS projesini de anlatan Arık öğrencilere, projenin hayata geçirilmesi halinde maddenin sırrının çözüleceğini söylemiş. 1990'dan sonra, TÜBİTAK desteği ile CERN laboratuvarındaki deneylere Türk grupları olarak katılmalarının mümkün olabildiğini ifade eden Arık "2002'den beri TÜBİTAK desteği, yönetimin keyfine bağlı olarak kesilmişti. 2006'da TAEK (Türkiye Atom Enerjisi Kurumu) CERN'deki deneysel araştırmalarımızı desteklemek üzere görevlendirildi ve 2007'de ATLAS deneyindeki çalışmalarımıza devam edebilme imkânına kavuştuk" diyor.